FUTBOL
Esports 18/06/2013

L'Estadi Balear té un futur ben negre

La intervenció sobre l'estructura té un cost que els copropietaris no poden assumir. La despesa augmentaria fins a unes xifres que farien inviable la remodelació.

Miquel Ramis
2 min

Palma.L'Estadi Balear té un futur ben negre. D'ençà que divendres els tècnics d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma el clausuraren de manera cautelar davant el perill de col·lapse de la seva estructura, els pitjors presagis se cerneixen sobre la instal·lació de la via de cintura. I més després de la reunió que mantingueren ahir representants de l'Atlètic Balears i de Cort.

El president en funcions del club, Daniel Fiol; el coordinador del futbol base de l'entitat, Joan Palmer, i el president de la Procampo (la comunitat de copropietaris de la instal·lació), Fernando Miró, es trobaren amb el regidor d'Esports, Fernando Gilet; el regidor d'Urbanisme, Jesús Valls, i diferents tècnics de l'Ajuntament per començar a cercar solucions per a un camp de futbol que pot estar davant la seva darrera etapa de vida.

De moment, tant el club com Cort estan a l'expectativa del que dictamini l'informe d'estabilitat de l'estructura per determinar de manera exacta quin és el seu estat i les necessitats que implicaria una hipotètica reforma. Aquí és on radica el problema. El deteriorat estat de l'estructura de l'estadi fa que tot indiqui que per obtenir l'aixecament de les mesures cautelars s'hagi d'optar per fer obres majors.

És a dir, la intervenció sobre l'estructura té un cost que els copropietaris no poden assumir. La despesa augmentaria fins a unes xifres que farien inviable la remodelació.

Els tècnics iniciaran l'anàlisi de l'estructura aquesta setmana i serà quan presentaran el seu informe sobre si és estable; aleshores es prendrà una decisió definitiva. De totes maneres, tant des de Cort com des del club blanc-i-blau són realistes i tenen clar que molt difícilment es podrà trobar una solució que permeti al conjunt baleàric tornar al que ha estat casa seva durant 53 anys.

Alternatives per al primer equip

L'altre gran problema és la reubicació de tots els equips de futbol base del conjunt blanc-i-blau. En la reunió d'ahir, l'Ajuntament va oferir el camp annex de Son Moix com a solució per als dos primers equips de l'entitat, el que milita a Segona B sota la batuta de Nico López i el conjunt juvenil, que enguany tornarà a la Divisió d'Honor, que així podran començar la propera temporada amb un mínim de normalitat. Tot i els esforços i la implicació de Cort per oferir sortides, la reubicació tant dels equips de base com el desenvolupament del campus d'estiu del club es veuen en seriós perill.

Palma acumula una sèrie d'infraestructures esportives que ofereixen una imatge desoladora d'una ciutat que viu de la seva cara turística. L'Estadi Balear s'afegeix a la imatge de desolació que presenta el Lluís Sitjar en el cor de la ciutat. El futur dels dos camps sembla que passa per la seva demolició. A més, fa prop de sis anys que s'està remodelant una de les infraestructures emblemàtiques de la ciutat, el palau d'esports de Son Moix. Tot això sense oblidar l'abandonament que pateix el poliesportiu de Sant Ferran o la poca practicitat que ofereix el Palma Arena, un dels velòdroms més cars del món, per no dir que és el més car.

stats