Publicitat
Publicitat

BÀSQUET - LLIGA LEB PLATA

Iván Matemalas: “Hem de fer valer la nostra experiència”

Iván Matemalas (Palma, 1984) és una de les referències ofensives del Palma Air Europa. Tot i els problemes al genoll que li han impedit jugar els dos darrers partits, serà present a Fuenlabrada, on demà l’equip es juga les seves opcions d’ascens directe. Per aconseguir-ho, han de superar un repte majúscul: guanyar en el camp del líder per més de dotze punts.

Com està el genoll? Podràs ser a la pista per ajudar l’equip?

Si no hi ha res de nou, podré ajudar l’equip perquè ja he entrenat amb els companys, però no estaré al cent per cent. Tenc un petit problema a la ròtula que fa que el genoll no funcioni bé, però amb un bon embenatge podré ajudar l’equip.

Una llàstima que apareguin aquests problemes físics en els moments decisius de la temporada...

Fa molta ràbia, perquè fas feina per jugar aquests partits. La gent diu que és una feina de set mesos, etc., però ens ho jugam tot en aquests dos partits i són els duels que tot jugador vol disputar; és el millor de la temporada. Seria frustrant no poder jugar.

L’ascens directe passa no només per guanyar a casa del líder, sinó fer-ho per més de 12 punts. Us veis capacitats per aconseguir aquest repte?

Hem plantejat el partit de manera molt cauta. Està clar que hi anam amb la il·lusió de guanyar de 13, 15 o 20 punts si podem, però hem de ser realistes. El Fuenlabrada només ha perdut sis partits en tota la temporada, ha anat la major part de la temporada líder i és un equip que complementa molt bé la seva joventut amb algun jugador experimentat. Serà complicat, però primer hem de pensar a guanyar, després ja intentarem aconseguir la renda necessària. Hem de fer valer la nostra experiència per jugar amb els seus nervis, ja que ells han plantejat el partit com una festa.

El Fuenlabrada només ha perdut tres partits a casa, i cap d’ells per més de 12 punts...

I, a més, dues d’aquestes derrotes foren en els dos primers partits de la temporada que disputaven a casa. És un conjunt molt intens i el seu entrenador, Armando Gómez, no els deixa amollar ni quan van 20 punts per damunt en el marcador. Però hem d’agafar la referència de la Copa contra el Prat, en què els catalans arribaren a tenir 25 punts d’avantatge. A més, hem d’aprofitar la seva joventut, la seva immaduresa, per jugar amb els seus nervis, perquè nosaltres, d’experiència, en tenim molta.

Dius que la vostra experiència serà clau. Quina altra clau hi ha que serà decisiva per guanyar?

Sobretot, tenir les idees molt clares. Hem de disputar el partit en conjunt, ser intel·ligents. Hem de proposar un partit dur que no els permeti cistelles fàcils, ni esmaixades que encenguin el pavelló. Hem de ser incòmodes per a ells i no regalar cap cistella.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF