Copa Confederacions
Esports 17/06/2013

Giovani augmenta la seva cotització

El jugador del Mallorca fou el més destacat de Mèxic en la seva estrena davant Itàlia

Miquel Ramis
3 min
ASTUT  La pressió de Gio sobre Barzagli li va permetre robar-li la pilota i encara Buffon. El defensa el tomà en un penal de llibre.

Palma.Des del Brasil arriben bones notícies per a l'economia del Mallorca. L'estrella vermella, Giovani dos Santos, va brillar en l'estrena de Mèxic en la Copa de les Confederacions davant Itàlia. Es va convertir en el jugador més destacat del combinat asteca, tot i la derrota que va patir. De la seva pressió naixeren les millor jugades ofensives del combinat mexicà i l'acció que propicià el penal amb què Chicharito Hernández féu pujar al marcador el que situava l'empat en el marcador.

El director esportiu del Mallorca, Llorenç Serra Ferrer, no es degué perdre cap detall de les evolucions de Gio sobre la gespa del mític estadi de Maracaná, on als afores continuaven les protestes i els enfrontaments amb la policia pel dispendi que suposa l'organització de la Copa. El president en funcions és conscient que tindrà una aferrissada negociació amb els molts pretendents que volen incorporar l'esquerrà a les seves files, i un bon torneig l'ajudarà, i molt, a l'hora d'aconseguir un traspàs sucós que alleugi la precària situació financera en la qual ha quedat l'entitat després del descens.

Centre d'operacions

El mexicà, com feia amb la camiseta vermella, es va convertir en l'epicentre de les operacions ofensives del seu equip. A més, col·laborà en les tasques de dificultar la sortida de la pilota italiana. El seleccionador de la tricolor, José Manuel de la Torre, el va situar com a segon punta amb aquestes dues missions: associar-se amb els seus companys d'atac, Chicharito Hernández, Andrés Guardado i Javier Aquino, i tapar el transalpí Andrea Pirlo per tal de dificultar-li una còmoda construcció del joc azzurro .

Gio va deixar clar des de l'inici que vol lluir-se a l'aparador brasiler. El Mallorca no és l'únic interessat. El jugador és conscient que si vol incorporar-se a les files d'un equip amb majors aspiracions que li permeti jugar a Europa ha de demostrar que pot erigir-se en un futbolista determinant no només contra equips de mitjan taula de la Lliga.

Se'l veié motivat i amb ganes de convertir-se en protagonista ja des de l'inici del matx. S'oferia, cercava els companys per fer parets i cercava passades profundes que desequilibrassin la sempre rocosa defensa italiana. Així, la primera gran ocasió del combinat asteca va néixer de la seva lluita. El jugador del Mallorca va robar la cartera a Abate sobre la línia de fons i va cedir per Guardado. La rematada del valencianista s'estavellà al travesser després que Buffon la fregàs lleument per desviar-la a córner.

Fins aleshores, Itàlia només havia arribat a la porteria de manera esporàdica amb envestides comandades pel sempre perillós Mario Balotelli. En una d'aquestes incursions, el tomaren a la frontal. Mala alternativa per a la defensa mexicana quan davant hi ha un dels millors especialistes del món en els lliures directes, Andrea Pirlo. L'italià no va desaprofitar l'ocasió i amb un llançament marca de la casa va fer pujar el primer gol.

Però Gio no es resignà i va continuar incordiant la defensa italiana. Es va posar el vestit de carterista i Barzagli va ser la víctima a la frontal de l'àrea. Quan s'encarava a Buffon, el defensa italià el va fer caure i l'àrbitre no dubtà a assenyalar penal. Gio el deixà tirar a Chicharito Hernández, que no va desaprofitar l'ocasió per fer pujar l'empat al marcador.

Apagat

Amb l'empat es va arribar al descans. A la segona meitat, però, la seva estrella es va anar apagant al mateix ritme que Mèxic cedia terreny. En atac tan sols va poder intentar alguna jugada que va acabar sense conseqüències i en el minut 57 va ser amonestat per una falta a la frontal. Itàlia tenia el control del duel davant uns asteques que no podien crear perill clar. Fins que Balotelli va guanyar la partida a Rodríguez i va signar el definitiu 1-2.

En el mercat

Tot i la derrota que va patir Mèxic, Gio es va convertir en el més destacat. Un bon reclam per al conjunt d'equips de la Lliga espanyola que s'han interessat per obtenir els seus serveis. El darrer a fer-ho va ser el Vila-real, que s'afegeix al València, el Betis, l'Atlètic de Madrid i l'Espanyol.

L'entrenador groguet, Marcelino García Toral, va coincidir amb Gio en el Racing de Santander, per la qual cosa sap del que és capaç. Ara, s'ha d'esperar que el mallorquinista continuï demostrant la seva qualitat al Brasil. Si al pes ofensiu de la tricolor hi suma algun gol, Serra Ferrer podrà aconseguir els devers vuit milions que confia treure'n. Si no, haurà de negociar a la baixa pel millor jugador del planter, un negoci que no vol de cap manera.

stats