Publicitat
Publicitat

SELECCIÓ CATALANA

La Federació defensa l'elecció de Cap Verd com a rival

Andreu Subies reivindica una tradició que perilla de quedar obsoleta

Farà fred, serà enmig de les vacances de Nadal i contra una selecció desconeguda per a molts, però, malgrat això, la Federació Catalana lluita perquè hi hagi el màxim de gent possible a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Ahir es va fer la presentació oficial de l'amistós de la selecció catalana, que jugarà contra Cap Verd el dilluns 30 de desembre. "Fa setze anys que fem aquest partit, i l'hem de continuar fent. És el nostre equip, el nostre himne, el nostre escut", defensava Andreu Subies, president de la Federació Catalana de Futbol. "Hi ha altres equips i altres competicions, però a nivell de Catalunya no tenim cap altre esdeveniment més important que aquest partit", afegia.

El combinat català batalla perquè el partit tingui el màxim ressò possible. Però tot són bastons a les rodes per a una selecció no reconeguda, que ha de jugar fora de les dates oficials que marca la FIFA i que, ara mateix, no pot pagar els honoraris elevats que demanen els combinats de primer nivell. "Ja ho hem intentat amb Bòsnia, Eslovènia, Escòcia i els Estats Units -explicava-. I quan, després d'aquestes negatives, et trobes un equip com Cap Verd, boig per venir, ho acceptem. A més a més, és el rival que té més rànquing dels últims anys", explicava ahir Subies.

"Estic en contacte amb els jugadors del Barça i de l'Espanyol. Alguns són antics companys de vestidor. Faré la llista parlant amb ells i amb els clubs i coneixent la seva disponibilitat", comentava el seleccionador Gerard López, que s'estrenarà a la banqueta catalana en aquest partit. La llista definitiva se sabrà el 23 de desembre: "Si hi ha una baixa justificada, la sabreu. I, si és no justificada, també ho diré. Però percebo unes ganes de venir, per part dels jugadors, que m'animen", afegia López.

Un partit únic

"No podem jugar cap altre dia per respecte als clubs, que tenen un calendari molt ocupat. De fet, el partit del dia 30 l'hem pactat amb ells", deia el president per justificar que la selecció només surti a escena un cop a l'any. Però no és l'única preocupació del president, que també està pendent de la repercussió mediàtica, "que habitualment és molt poca", es queixava.

La Federació és conscient que bona part de l'èxit passa per avalar un rival desconegut per a molts. "Cap Verd estava classificada per al Mundial, però va ser desqualificada per alineació indeguda", comentava Subies. "Entenc que a la gent no l'hi sembli, però és una bona selecció. No és el típic equip africà, que corre molt, sinó que té un estil més aviat portuguès o brasiler. Em recorda la selecció de la Costa d'Ivori, que al principi no era coneguda i ha acabat sent una potència mundial", afegia l'entrenador. I anima els aficionats dient: "És el futbol que m'agrada: d'atac i espectacular".

Les entrades es posen a la venda aquest dijous per als clubs federats i dilluns vinent (9 de desembre) per al públic. Es podran comprar a la web de la Federació i el preu oscil·la entre els 10 euros, als gols, i els 25 euros, a tribuna.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF