Esports 04/08/2013

La Copa del Rei arria les veles

La darrera jornada de regates no deixà sorpreses en cap de les vuit classes

M.r.

Palma.La 32a edició de la Copa del Rei de vela va abaixar el teló ahir vespre amb la tradicional entrega de premis que tingué lloc a les Voltes, en una cerimònia presidida pel príncep Felip. Davall l'imponent escenari de la Seu, les tripulacions vencedores de les vuit categories en competició recolliren els trofeus que els acrediten com els guanyadors de l'edició més internacional d'una regata que, malgrat les limitacions econòmiques imposades per la crisi econòmica, continua sent la referència de la Mediterrània i marcant tendència en el món de les regates.

La darrera jornada de competició no va deixar sorpreses i els favorits estigueren molt atents a perdre l'avantatge al capdavant de la classificació. De totes maneres, la inestabilitat de les condicions meteorològiques va fer la guitza al Comitè de Regates, que hagué de suspendre una de les dues mànegues previstes en diverses de les classes.

El gran protagonista de la darrera jornada va ser Pedro Campos. L'armador gallec va igualar el rècord històric de títols de Copa que tenia en poder el navegant català José Cusí, després que el Movistar aconseguís el seu cinquè entorxat en la classe ORC 2.

En la categoria reina, la IRC 52, el Quantum Racing nord-americà no va donar treva al Rán , l'únic vaixell que li podia discutir el triomf. Així, el vaixell patronejat per Ed Baird va sumar un segon i un primer per endur-se la victòria. El segon fou el vaixell suec, que no va poder reeditar el triomf que havia aconseguit el 2012, mentre que en tercera posició hi finalitzà l' Azzurra italià d'Alberto Roemmers.

El Vamos Spain , el gran favorit en la classe Soto 40, tampoc no va deixar cap escletxa que pogués fer dubtar de la seva victòria. En l'única mànega disputada, en va tenir prou amb un tercer per fermar el títol i evitar que l' Antares li pogués prendre. El podi de la categoria el completà l'Antares francès, segon i guanyador de la darrera prova, i el Mitsubishi Motors xilè, tercer.

El B2 de Michelle Galli ha demostrat el seu domini de la classe IRC 1. Les set victòries parcials sobre deu possibles així ho demostren i li han servit per guanyar el títol. La segona posició va ser per al Team Vision Future francès i la tercera per a l' Speedy alemany. En IRC 0, l' Alegre sumà el segon títol de la Copa. El també britànic Jethou i el Shockwave nord-americà l'acompanyaren en el podi.

L'any passat el Rats On Fire no va poder encadenar el tercer títol consecutiu a la badia, però enguany s'ha refet i ahir es va adjudicar la victòria (el tercer títol per a l'embarcació) de la millor manera: aconseguint el darrer triomf parcial. El Grupo Clínico Dr. Luis Senís i el romanès Natalia completaren el podi en ORC 1. Finalment, el Margherita i el Turismo do Algarve foren els vencedors en les classes X-35 i J80, respectivament.