Esports 09/08/2013

Cesc i Messi tanquen els debats des de Malàisia

Cesc nega voler marxar i Messi afirma que té bona relació amb Neymar

Natàlia Arroyo
3 min

Barcelona.Ben lluny de Barcelona, però amb el discurs clar i contundent que es reclamava des del CampNou fa setmanes. Cesc Fàbregas i Leo Messi van posar fi ahir a dos dels debats que omplen hores de tertúlia a Can Barça. El migcampista va apagar els rumors que el situaven a Manchester amb una roda de premsa a Kuala Lumpur en què va confirmar el que fa dies diuen els seus companys de vestidor: que vol quedar-se, que es troba a gust a la ciutat i al club, i que té el repte de triomfar al Barça.Al seu costat, Messi va descartar cap mala relació amb Neymar i va celebrar "les moltes alegries" que donarà el brasiler a l'equip i a l'afició. El temps dirà si els seus discursos van ser prou convincents, o prou sincers.

Sí que van ser paraules directes. "Mai he pensat a marxar, no he dubtat en cap moment del meu futur i sempre he estat molt tranquil. Em va costar molt tornar, sóc feliç a Barcelona i el meu somni és triomfar al Barça. Això no ho canviarà ningú", va dir Cesc en la seva compareixença davant els mitjans.

De fet, el migcampista d'Arenys desmentí haver escoltat ofertes per abandonar el club durant aquest estiu perquè pel seu cap "no ha passat una altra cosa que seguir" de blaugrana. "No he enganyat a ningú. No he amagat res. No he parlat amb cap club. Tinc la consciència tranquil·la. Sóc molt feliç al Barça", va insistir.

De tota manera, Cesc va reconèixer que se sentia "afalagat" perquè un club com elUnited s'hagi interessat per fitxar-lo. Els red devils van arribar a presentar dues ofertes formals -un moviment que habitualment ve precedit d'un contacte amb el jugador o el seu entorn- però, davant la negativa del club a vendre'l, van tancar la negociació.

Suport del club i els tècnics

A Barcelona,Cesc se sent protegit i valorat. "Bartomeu, Zubizarreta, Tito, Martino... Tots han dit que continuaria. Mai hi ha hagut dubtes, ni per part del club ni per part meva -reiterà-. En tot moment m'he sentit estimat. Tinc missatges del president, de Bartomeu, de Tito... Amb Tata hi he parlat cara a cara. En aquest sentit no hi ha problema".

L'excel·lència a què està obligat elBarça, "segurament un dels clubs més exigents del món", motiva el futbolista, que se sent empès "a millorar i fer-ho bé sempre perquè no hi hagi crítiques ni es generin dubtes". El preu del seu traspàs -34 milions d'euros fixos més 5 en variables- sempre ha pesat en el discurs de Cesc Fàbregas, que en algunes ocasions ha lamentat haver aixecat tantes expectatives entre els aficionats blaugranes pel seu precoç rendiment a l'Arsenal.

Un conflicte "de la premsa"

Al costat de Cesc, Leo Messi també va atendre la premsa desplaçada a Malàisia per seguir la gira blaugrana a l'Àsia. I, com el seu company, ho va fer per apagar els petits focs que rondaven l'equip en els últims dies. "Amb Neymar ens portem molt bé fora del camp i dins ens estem coneixent. Hem jugat molt poc junts", va explicar l'argentí, convençut que el nou fitxatge blaugrana donarà "moltes alegries al club, a la gent i als companys".

Per Messi, la falta d'entesa entre els dos cracs és una polèmica que no és certa: "Va sortir de la premsa o de no sé on. No hi ha cap problema entre nosaltres", va repetir el futbolista, amb un to relaxat.

La bona pretemporada que està completant l'argentí, autor de cinc gols, demostra el que ahir va verbalitzar: "Començo amb la mateixa il·lusió de sempre, les mateixes ganes de cada any". La lesió al bíceps femoral que el va incomodar al tram final de temporada serveix de motivació extra de cara a la nova campanya. Messi assegura que està totalment recuperat després "d'haver fet treball extra".

stats