Publicitat
Publicitat

Cerdà reobre la guerra i diu que Serra ha fracassat

Afirma que no ha encertat "ni 2 de 10" fitxatges i li exigeix consensuar-ne els nous

El president del consell d'administració del Mallorca, Biel Cerdà, reobrí la guerra carregant amb força contra el vicepresident, Llorenç Serra Ferrer, allà on li pot fer més mal perquè és la seva parcel·la, la política esportiva, i deixà entreveure que ha fracassat. Tot això, a més, ho va fer després d'una junta general d'accionistes en què ell mateix havia representat els títols del pobler.

En acabar, aquesta vegada Biel Cerdà no va sortir a la correguda de l'estadi de Son Moix sense donar explicacions, com va fer la setmana passada després d'un consell d'administració. Dilluns va voler aturar-se a atendre els mitjans presents.

L'apoderat que té a la seva mà el govern del club va responsabilitzar Serra Ferrer de la mala situació esportiva de l'equip els darrers anys i dels fitxatges fallits d'aquest estiu; li exigí que informi els consellers dels seus moviments amb vista al mercat d'hivern i li advertí un altre pic que la seva firma, com a apoderat juntament amb Serra per haver sindicat les seves accions, és necessària per tancar qualsevol contracte.

Cerdà està especialment molest per haver sabut per la premsa els moviments que el director esportiu ja ha estat fent per reforçar la plantilla en el mercat que s'obrirà en pocs dies. "'Del tema de fitxatges, no en sé absolutament res", es queixà, "Serra es va comprometre a donar informació i no l'hem rebuda; ell l'ha de compartir amb mi i amb el consell d'administració i no tenim ni idea de quina és la seva proposta, ni la filòsofica". "Com a apoderat, he de firmar amb ell", remarcà, "i no puc fer-ho sense conèixer res".

Per rematar l'andanada, acusà Serra Ferrer d'haver fracassat en la seva política esportiva, tant en els fitxatges d'aquest estiu com en els d'anys anteriors. "Som humans i està clar que no podem encertar-ne 10 de 10, però allò que no pot ser és no encertar ni en 2 de cada 10 decisions", destacà sobre les incorporacions. Així mateix, reclamà "tenir clara una filosofia de fitxatges, perquè amb la de Serra Ferrer està clar que a l'agost no va funcionar i a la història (de Serra) tampoc no ha funcionat".

Cerdà insistí sobre això per reclamar que qualsevol nou moviment esportiu sigui consensuat amb ell. "És fonamental per al futur de l'entitat la política de fitxatges, ara tenim un mes per fer aquesta maniobra, fins ara no ha funcionat i estam obligats que funcioni", afegí. No deixà de tirar dards a Serra Ferrer: "Jo no som el responsable de tot, de la política esportiva no ho som, ni de la situació del club, que en aquests moments està a Segona", va dir.

Sindicació vigent

Les crítiques llançades per Cerdà demostren que no hi ha treva entre els dos responsables del club, que havien volgut repartir-se les àrees de gestió i assegurar-ne la governabilitat sindicant les seves accions. Hi hagué discrepàncies des del principi, però la filtració de l'intent anterior de Cerdà per trair Serra amb un acord amb el conseller Utz Claassen desfermà les hostilitats.

La qüestió és que Serra i Cerdà continuen fermats per la seva sindicació d'accions vigent. "No pot estar trencada (la sindicació) perquè som apoderats i, a més d'això, tenim un pacte perquè Llorenç (Serra Ferrer) va voler signar-lo i en aquest pacte va quedar clar que s'havien de fer polítiques de consens perquè el passat no era bo".

La sindicació i la mostra que Serra i el club són en mans de Cerdà s'havien fet més que evidents a la junta general d'accionistes de just abans. El pacte entre els dos fa que el president del consell d'administració, amb només un 5,4% de les accions de la societat, pugui fer de representant de Serra a la junta. Així, amb Serra absent, Cerdà hi fou present amb un 54% dels títols.

El conseller Pedro Terrasa hi assistí en nom seu i també del paquet accionarial d'Utz Claassen; se sumà d'aquesta manera una representació de fins al 98% de la societat. S'aprovà la contractació d'una auditoria sobre els comptes d'enguany de la societat anònima esportiva.

S'haurà d'esperar a la reacció de Serra Ferrer. El màxim accionista i director esportiu és gelós de la seva parcel·la, però es troba fermat per la sindicació. A més, les crítiques per la manca de consens en els fitxatges ja havien estat fetes pels altres consellers.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF