Publicitat
Publicitat

Cerdà fuig de Son Moix sense donar explicacions

El Mallorca viu un dels capítols més esperpèntics després del consell d'administració

El Mallorca va viure un dels capítols més esperpèntics i vergonyosos de la seva història recent després de la reunió del consell d'administració. En els darrers anys, l'afició vermella no ha tingut més remei que acostumar-se a espectacles deplorables. Des de possibles compradors que a l'hora de pagar desapareixien després d'haver tastat les delícies vinícoles del país fins a propietaris que pagaven les seves accions amb els doblers del club i que han acabat asseguts a la barra i condemnats o possibles fitxatges que abandonaven Son Moix corrent per la porta de darrere, com va ser el cas d'Anthony Ujah en el mercat d'hivern de 2011.

El president del Mallorca, Biel Cerdà, sembla que agafà exemple del davanter nigerià i ahir protagonitzà una espantada que suposà una manca de respecte a tot el mallorquinisme, que veu com el club es gestiona en la més absoluta obscuritat. Ningú no donà explicacions. Ni tan sols mitjançant un comunicat de premsa a la seva web. Res.

Cerdà, considerat com el culpable de la situació per una part considerable del mallorquinisme que no el considera digne d'ostentar la presidència, tal com diumenge li varen fer saber els supporters amb els seus càntics, va abandonar Son Moix d'amagat. No es va dignar a enfrontar-se a la premsa que l'esperava al pàrquing per saber les novetats que havia donat de si una reunió que s'allargà durant prop de quatre hores i a la qual no assistí Utz Claassen, que delegà el vot en Pere Terrasa.

En lloc d'això, va optar per sortir per la zona superior de l'estadi i evitar d'aquesta manera els periodistes. Amb la seguretat privada de l'estadi intentant evitar que els reporters s'hi apropassin, es va demanar un taxi amb el qual va abandonar les instal·lacions de l'estadi municipal. Això sí, després que el taxi s'equivocàs i es dirigís on habitualment se'ls espera. És a dir, on la premsa esperava les explicacions. Així, Cerdà va abandonar Son Moix intentant ocultar-se.

Motius

Des del club sí que es justificà l'actuació de Cerdà. Segons es va indicar des del departament de comunicació que gestiona la informació de la parcel·la institucional, el motiu de la precipitada sortida del president va respondre al fet que s'havia de desplaçar amb urgència a l'aeroport per agafar un avió que perdia.

Pel que fa a l'absència d'explicacions, es va apel·lar a la prudència. Segons es va indicar, no es vol atiar la polèmica ni traslladar a l'opinió pública les profundes diferències existents entre Serra i Cerdà, a més de les que els dos apoderats mantenen amb la resta de consellers, per respecte al mallorquinisme.

A més, es va tornar a destacar que el pollencí se sent víctima d'una campanya mediàtica que té per objectiu acabar amb la seva etapa al Mallorca. Una víctima de la guerra accionarial que ell mateix va contribuir a iniciar.

Fermats per la sindicació

En la reunió es va tornar a evidenciar que la relació entre els dos apoderats està rompuda i que només s'aguanta pel sòlid acord de sindicació que mantenen els seus destins, i el del Mallorca, units. En la reunió, els debats foren acolarats, amb males paraules i gestos de desaprovació que es pogueren observar des de l'exterior.

Però amb l'acord de sindicació fent de pany, no els quedava més remei que votar en el mateix sentit tots aquells assumptes sotmesos a votació. Una situació insostenible.

Així, l'únic conseller que va atendre els mitjans al final de la reunió va ser Pere Terrasa. El conseller va destacar que no veu, a curt termini, una opció per acabar amb la presidència de Cerdà. I és que si hi ha una cosa en la qual estiguin d'acord la resta de consellers, és que el pollencí no pot continuar com a president.

Terrasa va apuntar que l'acord de sindicació els manté fermats. D'aquesta manera, va descartar l'opció d'arribar a un acord circumstancial amb Serra per acabar amb Cerdà, una opció que s'havia plantejat. El conseller va apuntar que l'acord de sindicació és un obstacle massa gros per a una aliança circumstancial, ja que també va deixar meridianament clar que ell i Serra són incompatibles per treballar plegats.

Així, el Mallorca continua amb el seu procés de descomposició, el qual només alenteix les victòries de l'equip d'Oltra.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF