Publicitat
Publicitat

Carreras continua el seu camí passeta a passeta

El tècnic rebutja parlar de l’ascens, però tampoc descarta res d’aquí a final de temporada

L’entrenador del Mallorca, Lluís Carreras, continua el seu camí passeta a passeta. El tècnic es manté en el seu discurs del curt termini, del partit a partit, d’afrontar cada jornada com si fos una final, per intentar assolir un objectiu, l’ascens, del qual no vol sentir a parlar. El Mallorca torna a afrontar l’enèsim partit decisiu en les seves aspiracions contra el Lugo amb l’única intenció d’intentar guanyar per reforçar una candidatura a la qual el Mallorca encara no ha opositat de manera seriosa.

Aquest fet és el que va destacar ahir l’entrenador en la roda de premsa que va oferir després del darrer entrenament de l’equip abans de viatjar cap a Galícia. “Com podem parlar d’acabar primers amb els resultats que tenim? Seria una incongruència. A partir del que passi a Lugo ho veurem, no podem anar més enllà, seria enganar la gent, no m’agrada fer volar coloms” , va sentenciar.

Pensant en les aspiracions de l’equip, Carreras va qualificar el punt aconseguit davant el Recreativo de Huelva de “positiu”. Les declaracions foren interpretades com una manca d’ambició del tècnic, cosa que ahir va voler descartar per deixar clar que “el Mallorca sempre surt a guanyar”.

“No vull que penseu que em conformo amb un punt, sempre sortim a guanyar. Com a Saragossa en guanyàrem un, tal com va anar el partit, l’altre dia en perdérem dos. Però un punt sempre és positiu perquè és sumar”, va explicar un tècnic que intenta “treure les coses positives” del rendiment de l’equip. És per això que, depenent de com es desenvolupi el partit a l’Anxo Carro, un empat podria ser positiu. “Si Miño atura un penal en el darrer minut, un empat serà positiu”, va afegir l’entrenador.

Tot i que va rebutjar parlar de l’ascens, i de la mateixa manera que no vol anar més enllà del proper partit, Carreras va deixar una finestra oberta a l’optimisme. A l’èpica en els deu darrers partits de temporada, el tram on es couen els èxits i els fracassos. La zona Luis Aragonés. “Mai no es pot descartar res, no sabem què passarà diumenge com per pensar què passarà el mes de juny”, destacà.

Manca de comunicació

Com si es tractàs d’una parella, Carreras va assenyalar que la principal causa de la feblesa defensiva de l’equip és la manca de comunicació. El retorn de Cadamuro, un central que en les seves darreres actuacions ha demostrat llacunes importants, va fer que el tècnic analitzàs el problema defensiu vermell.

“Hi ha errades que no es poden evitar, com un penal, però de vegades es poden evitar, com les errades de col·locació. A més de parlar amb els companys, amb gestos també es col·loca una línia defensiva, n’han d’aprendre”, va explicar Carreras, qui recordà l’entesa que tenia amb Jovan Stankovic mitjançant paraules i gestos per tapar la banda esquerra quan era jugador.

De memòria

Carreras, que no va gosar parlar “d’un canvi de dinàmica” després d’encadenar quatre jornades sense perdre, s’abstingué d’apuntar el pla que tenien pensat per fer mal al Lugo i desactivar-ne el joc combinatiu. “El Lugo a casa és més regular i en joc la proposta sempre és la mateixa; fa quatre o cinc anys que estan amb Quique Setién i juguen de memòria”, va analitzar un entrenador que vol avançar a poc a poc però sense pausa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF