Publicitat
Publicitat

NATACIÓ

Belmonte bat el rècord del món dels 400 estils

La badalonina Mireia Belmonte viu un dels moments més dolços de la seva carrera i aquest dissabte va aconseguir un nou rècord del món en piscina curta a la final de 400 metres estils, a la Copa del Món de natació que es fa a la ciutat holandesa d’Eindhoven. Belmonte va obtenir una marca de 4:18.94, per davant de la fins ara plusmarquista mundial de la distància, l’hongaresa Katinka Hosszu (4:25.18). La nord-americana Ella Eastin (4:26.06) va aconseguir la medalla de bronze després de mantenir un bonic duel amb l’hongaresa.

Belmonte va començar per darrere de Hosszu, tal com sol passar sempre quan aquestes dues nedadores s’enfronten en aquesta mena de proves, perquè es comença amb esquena i braça i es passa després a la papallona i l’estil lliure. La nedadora de Badalona, però, va aconseguir recuperar la distància respecte a Hosszu, que tenia el rècord mundial des del 2 de desembre del 2015 a Netanya (Israel). Després d’aconseguir controlar la prova gràcies a la papallona, Belmonte va tocar el cel amb el seu vuitè rècord mundial, sempre en piscina curta, a l’estil lliure. Al final, li va treure set segons a Hoszzu.

Es tractava de la tercera medalla de la badalonina a Eindhoven, on divendres es va imposar, en un termini de menys d’una hora, a les finals de 200 papallona i 800 lliure.

Històries de superació esportiva