BÀSQUET - LLIGA ENDESA

“El Bàsquet Manresa és un petit país on tots podem sumar”

Josep Vives deixarà la presidència del club el 30 de juny

Cuidant cada paraula i fent mil i una referències literàries, com sempre. Josep Vives va anunciar ahir que el 30 de juny deixarà la presidència del Bàsquet Manresa, un càrrec que ocupa des de fa més de dotze anys. El club ha iniciat converses amb algunes persones per buscar-li un substitut de garanties.

“Hi ha dies a la vida que saps que arribaran i no vols que arribin. El 30 de juny deixaré de ser el president del Bàsquet Manresa. No és fàcil de dir, però és més difícil de decidir. Això no és una feina, és un sentiment. Volia dir-ho molt abans, però hi ha hagut circumstàncies que ens han obligat a ajornar-ho -va explicar Josep Vives-. Els motius són difícils i complexos, però a la vegada són molt senzills. He fet un cicle molt llarg de gairebé 13 anys i el desgast és molt gran. Aquest és un club meravellós i és un honor ser-ne el president, però és extraordinàriament dur. Continuo estan molt il·lusionat, però les organitzacions necessiten renovar-se. És el que toca”, va afegir.

L’encara president va reivindicar el caràcter inconformista de La Bruixa d’Or Manresa. “Durant tots aquests anys ens hem de preguntar per què Manresa no pot tenir un club ACB, per què no podem competir amb equips de més pressupost o per què aquest somni no pot seguir sent realitat. Aquesta meravellosa anomalia que es diu Bàsquet Manresa ha de continuar durant molts anys més, és una bogeria que ha de seguir viva -va dir-. No és una fugida, però necessitarem que vingui un president nou. Més que mai em comprometo a tirar endavant una situació esportiva que és molt difícil i un repte econòmic que és gegantí”, va reconèixer. L’equip comparteix l’última posició de la Lliga Endesa amb el Montakit Fuenlabrada.

Josep Vives no té clar quin paper farà en el futur. “Jo estic al servei d’aquest club, que és patrimoni d’aquest país. Aquesta és una cadira complicada, però és una cadira apassionant. El meu llegat l’haurà de valorar la gent, però jo he fet tot el que he pogut, no en sé més -va afirmar-. Estem treballant per trobar la persona que vulgui agafar aquesta responsabilitat, però el club el que no necessita ara són especulacions, el que necessitem ara és treballar com uns animals i implicar-nos-hi. Aire renovat. Avui em descarrego, m’allibero una mica. Hem de rescatar l’entusiasme del fons de la nostra ànima. El club és un petit país on tots podem sumar perquè vagi endavant”, va resumir.

“Quan vaig arribar aquí, vaig tenir molt clar que les úniques reaccions que rebria serien crítiques i és normal. Només espero que em comprenguin. Estic disposat a parlar, un per un, amb cada simpatitzant o abonat per explicar-los el que faci falta”, va finalitzar Josep Vives, que va enviar un missatge de tranquil·litat.

EDICIÓ PAPER 24/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF