Misc 16/08/2013

El camí del Barça fa pujada aquest inici de temporada

L'equip de Martino té poc temps per preparar un calendari amb cinc partits oficials en tot just 15 dies

i
Toni Padilla
4 min
EN FORMA Pedro ha superat les molèsties musculars i Xavi es va estalviar l'amistós a l'Equador.

Barcelona.La Federació Internacional de Futbol (FIFA) té decidit esborrar del calendari la jornada de partits amistosos de seleccions de mitjans d'agost, aquesta que s'ha jugat aquesta mateixa setmana i que ha tornat a provocar les queixes de la major part de clubs professionals de nivell. Just tres dies abans de l'inici de la lliga anglesa i espanyola, i d'una nova jornada a les d'Alemanya i França, molts jugadors han afrontat viatges llargs per jugar partits amistosos com el d'Espanya a Guayaquil.

Per al Barça, aquesta jornada d'amistosos ha significat un altre maldecap després d'un estiu ja prou complicat pel canvi d'entrenador sofert ara farà quatre setmanes. El Barça de Gerardo Martino debuta aquest diumenge a les 7 de la tarda contra el Llevant, però va ser ahir a la tarda quan va poder fer el primer entrenament després de la gira asiàtica amb tots els jugadors del primer equip que no pateixen lesions, ja que la major part dels futbolistes van tornar dels seus viatges. Per sort per al tècnic argentí, gairebé tots els internacionals han tornat sense lesions, excepte Dani Alves i Víctor Valdés. El lateral brasiler, protagonista negatiu de la derrota del Brasil contra Suïssa en fer-se l'únic gol del partit en pròpia porta, va treballar en solitari per recuperar-se d'una forta contusió al turmell, soferta durant aquest partit de seleccions. Alves en principi té opcions de jugar contra el Llevant, però Martino haurà de veure si segueix notant dolor durant els pròxims entrenaments. L'altre jugador que va entrenar-se en solitari després de les seleccions va ser Valdés, però va ser més per qüestions de recuperació de cansament que no pas per problemes greus.

Messi, en forma

Leo Messi, d'altra banda, sembla llest per al primer partit amb Martino de tècnic. L'argentí, que no va arribar a jugar amb l'Argentina en el triomf de l'equip albiceleste a Roma per 1-2 sobre Itàlia, va poder treballar amb la resta de jugadors del primer equip amb normalitat. Altres homes que aquests últims dies havien patit molèsties, com Cesc i Pedro, també semblen recuperats i van entrenar-se al costat del jove Bagnack, cridat de nou per Martino per entrenar-se amb els jugadors del primer equip. El secretari tècnic Andoni Zubizarreta es va deixar veure per la sessió d'entrenaments saludant el capità Carles Puyol, que segueix fent feina de recuperació i confia a poder rebre l'alta mèdica d'aquí unes quatre setmanes.

El cos tècnic blaugrana ha intentat preparar de la millor manera aquestes últimes setmanes per minimitzar el cansament provocat per aquesta acumulació de partits i viatges. Malgrat que existeix certa preocupació per com poden acabar les cames dels jugadors d'aquí 15 dies, Martino i els seus preparadors físics han celebrat que Messi no hagués de forçar per jugar a Roma i que homes claus com Busquets, Piqué i Xavi no fossin convocats per creuar l'oceà Atlàntic i jugar un amistós contra l'Equador. Martino ha intentat ser molt pragmàtic des que ha arribat, i de moment sembla decidit per apostar per un equip inicial format pels noms més importants del vestidor, reservant als joves el paper de recanvi si hi ha problemes. De mica en mica, Martino ja anirà fent rotacions, però el tècnic argentí considera important poder començar la temporada amb pas ferm per reforçar la moral. I, de passada, per enviar un missatge al Madrid, que afronta un calendari menys carregat, ja que no juga la Supercopa, i sense rivals tant complicats a la Lliga.

La Supercopa, en joc

Per al vigent campió de Lliga arriba l'hora de la veritat, ja que el calendari els farà jugar cinc partits oficials en tot just 15 dies. Després de rebre el Llevant aquest diumenge, el que ve l'equip viatjarà a Madrid per disputar l'anada de la Supercopa d'Espanya contra l'Atlètic de Madrid (23 hores). Quatre dies més tard els homes de Gerardo Martino jugaran el primer partit de Lliga fora de casa. Serà diumenge contra el Màlaga a la Rosaleda, a partir de les 21 hores. De fet, el Barça encadenarà dos partits de Lliga seguits lluny del Camp Nou, ja que el cap de setmana següent visitaran Mestalla per trobar-se amb el València de Miroslav Djukic. També serà diumenge, 1 de setembre, i a les 9 de la nit. Però entre Màlaga i València el Barça es jugarà el primer títol, ja que el Barça rebrà l'Atlètic de Madrid de Simeone en el partit de tornada de la Supercopa d'Espanya. Serà el dimecres 28 d'agost a les 23 hores.

Després d'aquests cinc primers compromisos, les competicions de clubs s'aturaran de nou per disputar una nova jornada de seleccions, en aquest cas partits oficials de classificació per al Mundial del Brasil 2014. Una jornada de seleccions en què segurament Vicente del Bosque no donarà descans a jugadors com Xavi, Busquets o Piqué, tal com va fer en l'últim partit jugat a Guayaquil contra l'Equador.

El Barça reprendrà l'activitat el cap de setmana del 15 de setembre, en què rebrà la visita del Sevilla d'Unai Emery a l'estadi. I, acte seguit, serà el torn de debutar a la Lliga de Campions, una competició que jugarà properament l'última eliminatòria de la fase de classificació. El Barça coneixerà els seus rivals en la fase de grups de la Champions el 30 d'agost.

stats