Esports 02/08/2013

"El Barça és millor del que em pensava"

Neymar diu que s'entrena per adaptar-se al joc del Barça tan aviat com sigui possible

Nuria García
2 min

Barcelona.No fa ni una setmana que està instal·lat a Barcelona, però en molt pocs dies Neymar està vivint un munt de coses noves. Diumenge passat va aterrar a Barcelona i dilluns va conèixer els seus nous companys i el seu nou entrenador, Tata Martino. Proves mèdiques i primer entrenament a la tarda. Dimarts, primer viatge amb l'equip blaugrana cap a Polònia, on va jugar els seus primers minuts amb la samarreta del Barça. Més entrenaments, i ahir, roda de premsa a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, la primera després de la del dia de la seva presentació.

Sempre somrient, Neymar va assegurar que està impressionat amb el seu nou club. "El Barça és millor del que em pensava", va destacar el brasiler, que va confessar que l'havia sorprès gratament l'ambient al vestidor. "Ha sigut meravellós veure l'ambient de l'equip. S'ha fet realitat un somni que tenia de petit. Sóc més que feliç. Barcelona és meravellosa, l'estic coneixent, però el que més m'ha impressionat són el club i els jugadors", va reiterar Neymar.

El brasiler considera que el repte que té ara és adaptar-se al joc del Barça, "el més bonic del món". "Estic intentant adaptar-m'hi tan de pressa com sigui possible", va afirmar, si bé va voler deixar clar que no creu que hagi de canviar: "No crec que hagi de canviar res del meu joc, he de mantenir la meva personalitat. Però sí que és veritat que en el futbol sempre s'evoluciona, sempre hi ha coses per aprendre".

Debut davant l'afició

Neymar va debutar amb el Barça dimarts a Gdansk contra el Lechia polonès. En tenia ganes i va demanar-li a Jordi Roura saltar a la gespa. Però ara el brasiler té ganes d'estrenar-se al Camp Nou. El dia de la seva presentació ja va veure com els aficionats l'animaven. Ell ha generat unes expectatives que han engrescat una afició que també és exigent. "La pressió sempre existeix, forma part del joc i, per tant, intento estar tranquil. De fet, estic ansiós per debutar al Camp Nou", va confessar Neymar. L'oportunitat pot arribar avui al Gamper. A ell i als aficionats, que esperen veure sobre la gespa els dos cracs junts: Leo Messi i Neymar. El brasiler va afirmar que la seva relació amb Messi és "meravellosa" i va dir que parla amb ell cada dia.

Avui també serà el debut de Tata Martino a la banqueta. Neymar, com la resta de jugadors que han anat dient la seva opinió aquests dies, va assegurar que el tècnic és "molt dialogant" i va dir que era "una gran oportunitat" tenir un tècnic estranger. Tot i que el nou entrenador ha anat conversant amb els jugadors, Neymar diu que encara no ha parlat amb ell sobre la seva funció a l'equip. "No tinc un lloc específic, el que faig és entrenar-me cada dia per intentar millorar". Avui, de moment, s'estrena davant l'afició.

stats