BÀSQUET - EUROLLIGA
Misc 29/11/2014

El Barça desperta a temps per mantenir-se invicte a Europa

L’equip blaugrana remunta 14 punts contra l’Emporio Armani

BarcelonaEl Barça no afluixa i, després de tombar l’EA7 Emporio Armani de Milà al Palau Blaugrana (84-80), es manté invicte a l’Eurolliga, privilegi que només comparteix amb el CSKA de Moscou. La resta d’aspirants, entre ells el Reial Madrid, han patit almenys una derrota en aquestes primeres set jornades de la fase de grups.

Tot i tenir les baixes d’Alessandro Gentile i David Moss, l’EA7 Emporio Armani de Milà va donar molta guerra al Palau Blaugrana, on, impulsat per un parcial de 0-15, va arribar a guanyar per 14 punts de diferència (18-32). Necessitat de sumar victòries, l’equip italià va intentar aprofitar-se de la situació d’un Barça que des de la setmana passada ja té la classificació per al Top 16 assegurada. Daniel Hackett i Samardo Samuels van explotar el seu físic contra un rival que va començar el partit amb menys ganes de baixar al fang que de costum.

El Barça és un dels equips més regulars d’Europa i el seu llistó de concentració acostuma a mantenir-se alt. És per això que quan no competeix al 100% se li nota molt, més que als altres. Perd el rigor i també les pilotes. Els seus percentatges baixen i els rivals anoten amb més assiduïtat que de costum. Aquestes desconnexions, però, són poc habituals i no duren gaire.

La recuperació blaugrana va arribar gràcies a Mario Hezonja. El jugador encara necessita millorar moltes coses i ser més constant mentalment, però quan se sent inspirat és dels millors jugadors d’Europa. El jove croat va anotar 8 punts en 8 minuts i mig i va canviar la cara al seu equip i, sobretot, als 5.242 espectadors que ahir, amb oferta del Black Friday o sense, van anar al Palau Blaugrana. “Mario Hezonja ha sigut clau en el canvi d’actitud de l’equip”, va reconèixer Xavi Pascual. La renda visitant es va escurçar i al descans era ja de només sis punts (36-42).

Lluny de tranquil·litzar-se, la proximitat del rival va fer augmentar els nervis d’un Barça que va intentar capgirar el marcador amb massa precipitació. L’equip italià va aprofitar la situació per tornar a prémer l’accelerador (43-54). La reacció culer definitiva va arribar al final del tercer període amb un parcial 14-2 que va deixar el marcador amb un 57-56.

Els últims deu minuts de partit van ser els més interessants. Àlex Abrines, que va anotar 9 dels seus 11 punts en la segona meitat, va tenir un gran protagonisme en una recta final de partit molt emocionant en què el Barça va saber jugar millor amb les seves emocions i certificar el seu setè triomf en aquesta edició de l’Eurolliga des de la línia de tirs lliures. “La falta antiesportiva que ens han xiulat a l’últim minut és inacceptable i vull mostrar la meva indignació”, es va queixar Luca Bianchi.

Navarro, lesionat

Joan Carles Navarro es va ressentir d’uns problemes musculars i només va poder jugar 7:20 minuts contra l’EA7 Emporio Armani. Els serveis mèdics del club van examinar el capità blaugrana al descans i ja no va tornar a jugar. “Navarro ha patit una estrebada muscular a l’isquiotibial i aquest dissabte se li faran proves mèdiques, però pensem que pot tenir un petit trencament”, va explicar Xavi Pascual. El tècnic va destacar el caràcter competitiu dels seus jugadors i l’ajuda que van tenir dels aficionats. “Vull dedicar el triomf a la nostra afició, que ha interpretat molt bé el partit i ens ha ajudat”, va dir.