Esports 01/08/2013

Arriba l'hora de conèixer la realitat de la Segona Divisió

L'equip d'Oltra viatja avui per jugar als camps del Lugo i la Ponferradina

Lluís Planas
3 min
LES PROVES JA SÓN DE BON DE VERES 
 Després dels cinc amistosos jugats a Holanda, en la primera fase de la pretemporada, contra equips de Primera i Segona Divisió d'aquest país i de Bèlgica, el Mallorca jugarà ara contra rivals seus la propera temporada .

Palma.Els jugadors del Mallorca es començaran a fer una idea a partir de demà del que és jugar a la Segona Divisió, allò que els espera durant la propera temporada. La plantilla dirigida per José Luis Oltra parteix avui de viatge per jugar dos partits amistosos contra el Lugo i la Ponferradina.

Són rivals i camps que hauran de visitar els vermells aquesta campanya i que poden començar a donar una idea de la competència que pot assolir el Mallorca dins la categoria. En tornar del viatge, l'equip disputarà un darrer amistós a l'Iberostar Estadi, pel Trofeu Ciutat de Palma, davant el Recreativo de Huelva, un altre dels adversaris a la Segona Divisió.

Després de la preparació a Holanda, on es jugaren cinc amistosos contra equips de la Primera i la Segona Divisió d'Holanda i Bèlgica, i poc més d'una setmana de treball a Palma, el conjunt d'Oltra enceta la recta final de la pretemporada i el tècnic valencià ha de començar a perfilar l'equip que d'aquí a just dos caps de setmana -el 17 o el 18 d'agost- debutarà a Sabadell.

El primer d'aquests amistosos per valorar l'estat de la nova plantilla serà demà a les vuit del vespre a Lugo, al camp Ángel Carro, amb una capacitat que no arriba als 5.000 espectadors. El conjunt entrenat per Quique Setién l'any passat va salvar la categoria amb menys dificultats de les esperades. Aquesta serà la tercera temporada de l'equip gallec a la Segona Divisió en tota la seva història.

El Mallorca jugarà diumenge el segon amistós del viatge molt a prop, a Ponferrada, on s'allotjarà aquests dies abans de tornar dilluns a Palma. La Ponferradina, entrenat per l'exmallorquinista Claudio Barragán -davanter a principi del 90-, espera els d'Oltra a El Toralín, un estadi modern per a uns 8.000 espectadors. Tot i estrenar categoria, l'equip lleonès va quedar a prop l'any passat de jugar els play-off d'ascens a Primera.

Presentació dels rivals

Tant pel Lugo com per la Ponferradina els seus amistosos contra el Mallorca suposen els partits de presentació davant les respectives aficions. Ambdós clubs destinaran la recaptació que aconsegueixin contra els vermells a fins socials: els gallecs als equips base de la comarca, i els lleonesos a la Creu Roja. També amb aquesta idea, el Mallorca va anunciar ahir que el club habilitarà una "fila zero" en el Trofeu Ciutat de Palma per recaptar doblers per reforestar les zones cremades a l'incendi de la serra de Tramuntana, i també abans del partit contra el Recreativo es retrà homenatge als equips d'extinció.

José Luis Oltra dirigirà avui dematí el darrer entrenament a la ciutat esportiva de Son Bibiloni abans que la plantilla viatgi el capvespre en avió cap a la Corunya, fent escala a Madrid. Caldrà esperar quina és la convocatòria que fa el tècnic, que també oferirà una roda de premsa, per disputar aquests amistosos, perquè pot donar una idea sobre quins jugadors té en compte i, especialment, quins comença a descartar. Sobre això s'haurà de posar especial atenció respecte del grup de joves del filial que viatjaren a Holanda, en quins continua confiant.

Allò que està clar és que l'entrenador valencià està satisfet amb la plantilla de la qual disposa ara mateix, a l'espera que es materialitzi l'arribada d'un lateral dret i un davanter. Però la preocupació més gran d'Oltra és que abans que acabi el termini de fitxatges no puguin partir alguns dels jugadors que considera clau, com Alfaro o Javi Márquez, però que el club veuria amb bons ulls la seva sortida perquè les seves fitxes són elevades. En qualsevol cas, els duels de Lugo i Ponferrada seran una bona prova per comprovar les prestacions dels jugadors a la categoria de Segona Divisió.

Una vegada l'equip torni d'aquest viatge, només li restarà un amistós de preparació abans de començar la temporada. Serà la presentació davant la seva afició el dissabte dia 10 al Trofeu Ciutat de Palma, contra el Recreativo de Huelva. Després de la frustrada convidada del Vila-real, pel rebuig de l'afició, el matx contra el conjunt andalús servirà per commemorar que fa deu anys va ser el rival del Mallorca a la Copa del Rei guanyada a Elx.

Commemoracions al marge, serà el moment de tornar a la realitat i de disputar el darrer amistós abans de començar una setmana després la lluitar per retornar a la Primera Divisió. Serà a Sabadell.

stats