Esports 06/08/2013

Aouate o Miño: El dilema a la porteria del Mallorca

Els dos porters s'han mostrat a un bon nivell i caldrà veure per qui aposta Oltra contra el Sabadell

Miquel Ramis
2 min

Palma.El Mallorca de José Luis Oltra es manté invicte en aquesta pretemporada i després de set partits continua creixent i adaptant-se al que reclama l'entrenador valencià. A dotze dies de l'inici de la Lliga, diumenge dia 18 a les 19.00 hores contra el Sabadell, i malgrat que la plantilla encara patirà diverses modificacions i s'ha d'ajustar una defensa que continua mantenint vicis de la temporada passada, Oltra ja té clar "els que jugaran a Sabadell". Així ho va explicar després de sumar la cinquena victòria contra la Ponferradina.

Un dels grans dilemes és saber qui començarà la temporada oficial com el porter titular de l'equip: Aouate o Miño. Poques han estat les pistes que ha donat l'entrenador en aquest sentit. Si ens atenem al discurs que ha mantingut d'ençà que es va fer càrrec del pont de comandament de l'equip, tots els jugadors s'han de guanyar la titularitat amb independència de la seva condició dins el vestidor, veterania o rol que desenvolupava en les temporades anteriors. Partint d'aquesta premissa, els dos porters del pimer equip gaudeixen de les mateixes opcions de situar-se sota els pals de la Nova Creu Alta, ja que ambdós s'han mostrat a bon nivell en els partits que han disputat durant el mes de pretemporada que acumula l'equip.

Miño ha jugat més

Dels set duels que el conjunt vermell ha disputat de moment, el porter català n'ha jugat quatre com a titular pels tres en els quals ho ha fet l'israelià. Miño ha completat tres d'aquests duels (NEC Nijmegen, Cambuur Leewarden i Lugo), mentre que contra l'Achilles 29, en el qual també va exercir de titular, va ser substituït pel jove del filial Martí Amer en el minut 70. En aquests partits, el català ha encaixat un total de tres gols i ha evidenciat que la competència que plantejarà a Aouate serà ferotge.

L'hebreu ha encaixat la mateixa xifra de gols. Aouate, però, només ha completat dos partits (Colònia i Ponferradina), ja que contra el Lokeren Martí Amer també el va reemplaçar en els minuts finals.

Equilibri en el vestidor

La decisió que prengui Oltra suposarà mantenir les jerarquies dins el vestidor o una petita revolució de conseqüències imprevistes. Aouate va finalitzar la temporada passada sent blanc de les crítiques d'un sector de la graderia de Son Moix pel que es considerava un descens en el seu magnífic rendiment dels darrers cursos. Tot i això, des de la direcció esportiva del club s'apostà per la seva continuïtat com un dels puntals del nou projecte a la Segona Divisió. El porter hi va accedir malgrat que haver-se de rebaixar considerablement el sou i convertir-se en suplent podria suposar una font d'inestabilitat per a un jugador acostumat a la titularitat i a ser un dels referents de l'equip.

D'altra banda, si Miño continua com el porter suplent, podria caure en un estat de desmotivació absolut. Després de demostrar la seva vàlua sota els pals, el missatge que rebria és que l'esforç i l'encert no són suficients per guanyar-se el dret a convertir-se en el porter titular.

Oltra haurà de ponderar totes aquestes qüestions a l'hora de definir una de les posicions més importants de l'equip i depenent de la seva decisió enviarà un missatge determinant al planter. Un dilema del qual l'afició coneixerà la resposta d'aquí a dotze dies.

stats