BÀSQUET - LLIGA ENDESA

De lluitar per la seva vida a escriure un llibre

L’àrbitre Anna Cardús transforma les cinc setmanes que va passar en coma en un relat

Després de cinc setmanes en coma, Anna Cardús es va despertar en una habitació de l’Hospital Clínic de Barcelona. L’àrbitre de la Lliga Endesa no recordava res i ni tan sols era capaç de reconèixer els seus pares. S’havia oblidat de llegir i escriure per culpa d’una meningitis que va derivar en una encefalitis que va posar en risc la seva vida. Cinc anys després, ja perfectament recuperada, la catalana ha aprofitat l’experiència per escriure un llibre ( Metáfora de un sueño ).

Anna Cardús realitzarà el pròxim 15 de març la presentació del llibre, editat pel segell Best Books, de l’editorial Versos & Reversos, a l’Hospital Clínic de Barcelona, on estarà acompanyada per l’equip mèdic que va tractar el seu cas. Metáfora de un sueño explica els cinc viatges que realitza Kelem, un divertit marcià, per un món oníric i surrealista. “És un conte fictici que neix arran de transformar aquestes cinc setmanes de tristesa en un conte inventat amb cinc viatges diferents. La gent que ha patit una situació similar ha de veure una part positiva als problemes i amagar la crua realitat”, diu la catalana, que ha dirigit gairebé 300 partits a la Lliga Endesa. “El conte serveix d’autoajuda. A la vida tots passem per moments crítics, però la vida segueix i hem d’adaptar-nos-hi. Cal disfrutar de la vida i valorar-la. Tenim més coses bones del que ens pensem”, opina.

L’àrbitre ha dedicat moltes hores a documentar-se i a recopilar informació. “Escriure un llibre és molt més complex del que sembla, però m’ho he passat molt bé”, explica Anna Cardús, l’única dona que arbitra partits a la competició organitzada per l’ACB. “Tenia molta il·lusió per tornar i vaig treballar molt per recuperar la massa muscular que havia perdut. Sóc una gran apassionada del ciclisme i la bici em va ajudar molt a posar-me en forma”, recorda. El llibre, de 186 pàgines, és una història de superació. Anna Cardús recorda com la vida pot canviar en pocs segons i aprofita la seva experiència per parlar de la força que cal per superar qualsevol adversitat.

El Barça no inscriu Joey Dorsey

El Barça Lassa, que avui visita aquest diumenge el CAI Saragossa (19.30 hores, Canal + Deportes), no ha inscrit Joey Dorsey a la Lliga Endesa. La idea és que el pivot només disputi l’Eurolliga, però Xavi Pascual tindrà l’última paraula. El tècnic no podrà comptar amb Àlex Abrines, que estarà de baixa dues setmanes. L’ICL Manresa rep el Montakit Fuenlabrada (12.30 hores) i el Fiatc Joventut visita l’Iberostar Tenerife (13.30 hores).

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF