Publicitat
Publicitat

Agitar l’equip per trobar una resposta

Lluís Carreras prepara diversos canvis a l’onze davant la visita a la Ponferradina

Una jornada més, el Mallorca fou víctima de les seves desconnexions en la derrota que patí contra el Lugo. Errades de concentració que, combinades amb la poca transcendència d’alguns jugadors que haurien d’estirar el carro, deixen un equip instal·lat a la mediocritat i que contínuament travela amb la mateixa pedra. És per això que Lluís Carreras cerca agitar el conjunt per trobar una resposta dels seus homes en el duel que diumenge enfrontarà els vermells a la Ponferradina.

El tècnic català prepara diversos canvis per visitar el Toralín amb la intenció de reforçar el bloc. En l’entrenament d’ahir, el tècnic català va substituir Bigas, Riverola i Alfaro per Kevin, Iriney i Àlex Moreno, tres jugadors que foren titulars a l’Anxo Carro davant el Lugo i que queden assenyalats com a culpables de la desfeta.

Amb la inclusió d’aquests tres futbolistes, l’equip guanyaria sobretot contundència al centre del camp i rapidesa i desbordament a la banda esquerra. El partit es preveu com una batalla, ja que els locals s’hi juguen continuar la carrera de la permanència amb opcions. I davant la batalla, el migcampista brasiler ofereix més garanties de lluita que un Riverola més fi i tècnic.

El Toralín és un escenari difícil. La Ponferradina és el millor sisè equip de la Lliga Adelante a casa i el Mallorca sap que no es pot estar per floritures. És per això que Carreras podria tornar a donar l’alternativa a Iriney per reforçar la medul·lar. Això faria que Thomas i Generelo completassin una línia de mitjos de força i potència, en detriment del control de la pilota.

Amb les dificultats que es preveuen per intentar desenvolupar un joc combinatiu, el Mallorca intentarà aprofitar la velocitat d’Àlex Moreno per fer mal en sortides ràpides. Amb un Alfaro que ni és desequilibrant ni aporta res d’especial, l’extrem català es podria combinar amb el control que dóna Marco Asensio al centre del camp. Finalment, Bigas ha quedat assenyalat com el principal culpable defensiu dels gols contra el Lugo. En aquest sentit, les prestacions defensives de Kevin no augmenten gaire el rendiment del conjunt, però sí que li donen una major projecció ofensiva.

Problema central

En referència a la debilitat defensiva que l’equip va tornar a demostrar a l’Anxo Carro, Bigas no s’ha de considerar l’únic culpable de les desconnexions defensives. El calvianer sempre ha dit que prefereix jugar de central en lloc de lateral. Però deixant de banda aquesta apreciació, els dos centrals, Ximo i Agus, també haurien de compartir la responsabilitat dels gols, tal com va reconèixer el primer. “Sé que tenc part de culpa en el segon gol, ja que és una errada dels centrals”, afirmà.

D’aquesta manera, tampoc no es pot descartar que Carreras torni a incloure Cadamuro a l’onze, després de dues jornades a la banqueta en què semblava que la parella Ximo-Agus s’havia estabilitzat i consolidat a l’eix de la defensa.

Carreras pot agitar l’equip per cercar una reacció, però el que no pot fer és ficar-se dins el cap dels futbolistes per mantenir-los concentrats.