Publicitat
Publicitat

El nivell de crèdit segueix baixant, malgrat les prediccions del govern espanyol

El finançament a famílies i empreses segueix baixant. Segons les dades d’ahir del Banc d’Espanya, els crèdits a les llars espanyoles es van situar al febrer en els 777.801 milions d’euros, el que representa una caiguda del 5,5 sobre el mateix mes de l’any passat i un 4,9% menys sobre el gener d’aquest any. Els crèdits destinats a empreses també van disminuir un 6,5% interanual, fins als 1,05 bilions. En aquest últim cas, la davallada mensual va ser del 5,7%, superior a la del gener sobre el desembre de l’any passat.

Així, el conjunt de dades contrasta amb l’opinió del secretari d’estat d’Economia, Miguel Jiménez Latorre, que ahir mateix va assegurar que “el finançament a les famílies i pimes ja està creixent. Segons millori la qualitat de la demanda, el crèdit anirà millorant”. En el mateix sentit, però amb més matisos, el subgovernador del Banc d’Espanya, Fernando Restoy, va confirmar que ja s’observen “indicis” que s’estabilitza la taxa de caiguda del crèdit a Espanya, cosa que podria significar l’inici de la recuperació i dels creixements en un futur, informa Europa Press. Restoy es va referir a la salut dels bancs, que “estaran més ben capitalitzats i seran més segurs”. En el mateix sentit, Jiménez Latorre també va destacar la salut de les entitats financeres “que cotitzen per sobre del valor en llibres”.

Báñez, optimista

D’altra banda, la ministra d’Ocupació, Fátima Báñez, es va afegir ahir a l’optimisme generalitzat del govern central, quan va explicar en una trobada al secretari general de l’OCDE, Ángel Gurría, que “Espanya està reorientant el rumb de l’atur”, segons van confirmar fonts del ministeri.