Publicitat
Publicitat

FISCALITAT

Les rendes altes, fora de la rebaixa de l'IRPF promesa per Montoro

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, va assegurar ahir que l'IRPF baixarà de manera progressiva. Els primers que es beneficiaran de la retallada d'aquest impost seran les rendes més baixes, mentre que les altres rendes hauran d'esperar a la sortida de la crisi, segons va afirmar el ministre en una entrevista a Expansión. Montoro incompleix així la promesa de l'executiu de Mariano Rajoy de desfer del tot l'augment "temporal" de l'IRPF del 2012, que havia de revertir el 2015.

Pel que fa a l'impost de societats, el ministre va garantir que pensa abaixar-lo "quan el tipus efectiu sigui on ha de ser", ja que el 2011 els grans contribuents no pagaven ni el 4%, una situació que Montoro va anomenar "absurd tributari". El titular d'Hisenda va descartar tornar a pujar l'IVA, però també rebaixar-lo: "Som a Europa, no em deixa el guió", va afirmar.

En resposta a les declaracions del president de la CEOE, Joan Rossell, que va alertar de l'augment del nombre d'empresaris independentistes, Montoro va reconèixer que algunes grans empreses catalanes sí que volen la independència. "Les grans empreses i les multinacionals no estan en clau independentista, tret d'algunes excepcions", va afirmar el ministre.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF