LABORAL
Economia 17/08/2013

La reforma de l'atur ha reduït la prestació contributiva fins a un 15%

CCOOO recorda que l'atur ja s'ha retallat perquè des de finals del 2009 no s'ha actualitzat l'indicador públic de rendes múltiples

Ara
1 min

Barcelona.L'última reforma de la prestació d'atur del govern espanyol, apujant la cotització i retallant la quantia en els últims mesos de prestació, ha provocat que els aturats hagin percebut 2.000 milions d'euros menys, segons va denunciar ahir CCOO. La reducció seria, per una prestació mitjana de 1.200 euros, del 15,4%, segons el sindicat.

L'organització va denunciar que elevar la cotització del 4,76% a una forquilla d'entre el 5,3% i el 14,8%, unit a la retallada del 60% al 50% de la quantia de la prestació, ha afectat tant el nombre de beneficiats com el mínim de la quantia.

El sindicat va recordar que l'atur ja s'ha retallat perquè des de finals del 2009 no s'ha actualitzat l'indicador públic de rendes múltiples, "la qual cosa suposa una caiguda del 8,2% en relació amb el cost de la vida". A més, CCOO va denunciar que cada mes 200.000 famílies espanyoles amb ingressos inferiors al 74% del salari mínim per cada membre cobren de mitjana 268 euros en lloc de 426, com estipula el pla Prepara. El sistema de protecció per desocupació no és "ni just ni eficient", per CCOO, perquè les quanties que es perceben "no estan d'acord amb la cobertura de necessitats mínimes, i deixa fora la majoria de les persones sense feina".

stats