Misc 08/08/2013

El nombre d'empreses que fan fallida creix un 22,5% en el primer semestre

Ara
1 min

Barcelona.El nombre d'empreses que es van declarar en concurs de creditors entre els mesos de gener i juny va disparar-se un 22,5% respecte al mateix període de l'any passat. Això significa que més de 5.000 companyies van presentar fallida (l'antiga suspensió de pagaments) a tot Espanya, segons les dades de l'Instituto Nacional de Estadística (INE).

En el segon trimestre de l'any, però, el ritme d'insolvències va disminuir. Un total de 2.408 empreses van presentar concurs de creditors, un 9,5% menys que entre el gener i el març. Si a aquestes xifres s'hi afegeix el nombre de famílies que també van declarar-se insolvents, el total de deutors concursats va ser de 2.614 a tot l'Estat. En el cas de Catalunya, es van declarar un total de 499 processos concursals durant el segon trimestre de l'any, informa Europa Press.

El 29,1% de les empreses que van entrar en concurs entre l'abril i el juny tenien com a activitat principal la construcció, mentre que el 18,4% es dedicaven tant al comerç com a la indústria i al sector energètic.

Una de cada quatre empreses (26%) que es va declarar en fallida durant aquest període tenia una antiguitat de 20 anys o més, mentre que el 9,3% tenia quatre anys o menys de vida. Entre les empreses concursades de creació més recent, el 41,5% es dedicaven al comerç i a la construcció, mentre que entre les més antigues el 36,1% operaven en el sector de la indústria i l'energia.

Del total dels concursos registrats fins al juny, el 95% van ser voluntaris, un 14,5% més que en el mateix període de l'any passat, mentre que 133 van ser concursos necessaris. Pel que fa al procediment, els ordinaris van créixer un 5%, mentre que els abreujats van repuntar un 14,5%.

stats