Economia 23/08/2013

Els hotels i apartaments estan plens a vessar fins setembre

Jaume Perelló
1 min

Palma."Poc podem oferir com a sector d'allotjament en ple mes d'agost, ja que l'ocupació és molt alta", afirmava aquests dies Francisco Marín, president dels hotelers de la Platja de Palma. Tot i que les associacions de les principals destinacions de les Illes no s'atreveixen a fixar una xifra, allò cert i segur és que hotels i apartaments es troben "plens a vessar", segons expliquen fonts del sector d'allotjament.

Per aquest motiu, pensar en aquests moments que la crisi d'Egipte pugui tenir algun impacte a curt termini és erroni, perquè les reserves omplen els establiments des de fa mesos, i a partir de juliol es va arribar a la plena ocupació sense haver de recórrer a les ofertes que altres anys havien marcat la temporada. Ja el 2012 va ser un gran any, i el 2013 està superant els registres.

Malgrat que no es pot considerar com una dada més que orientativa, la Federació Hotelera calcula de manera extraoficial que entre 100.000 i 120.000 turistes podrien arribar a les Illes a partir del setembre, i "aquests sí que es podrien considerar desviacions procedents de paquets que inicialment s'havien contractat per anar a Egipte".

Abans del 15 de setembre l'ocupació és molt bona i, per tant, no es preveu gaire impacte. A partir de llavors sí que es podria començar a notar "l'efecte Egipte". Els touroperadors que han cancel·lat vols i paquets al país en conflicte intenten trobar places com sigui, i per descomptat que les Balears són més atractives a efectes de despesa que altres destinacions com les Canàries, ja que els costos de combustible són molt superiors en el cas de les Illes Afortunades. Tot i així, és molt possible que siguin les illes Canàries les més beneficiades per aquesta tragèdia.

stats