Publicitat
Publicitat

CRISI

La campanya de la renda indica que l’economia no va millorar el 2013

L’Agència Tributària preveu cobrar i tornar 459 milions, 5 menys que el 2012

L’Agència Tributària preveu ingressar, en total, 215 milions de la campanya de la renda de l’any passat. I tornar-ne 244 als contribuents. El 2012 en va cobrar dos més i en va tornar tres més. La diferència, doncs, és mínima i a la baixa. Les xifres de la declaració de la renda indiquen que l’economia es va mantenir l’any passat gairebé igual que l’anterior, com a mínim per als ciutadans.

Així doncs, l’any passat els ciutadans de les Balears varen moure manco doblers, i això que, de fet, es varen fer 856 declaracions més que no el 2012 i en sumaren un total de 473.000. Les xifres indiquen que, malgrat l’eufòria econòmica del Govern els últims mesos, els ciutadans no varen notar una millora en l’economia. Una altra cosa és si les empreses i les societats han augmentat el seu volum de negoci o no, però això no es reflecteix en les declaracions de la renda i els ciutadans; com a mínim legalment, no ho han notat.

En total, 336.580 contribuents cobraran de l’Agència Tributària mentre que 120.120 hauran de pagar. El delegat de l’Agència Tributària a les Balears, Arnau Cañellas, que ahir va explicar les xifres i la campanya de la renda d’enguany, va recordar que del 2013 s’hauran tornat als ciutadans 29 milions més que no els que cobrarà Hisenda, la mateixa xifra que el 2012.

La campanya per pagar l’impost de la renda de l’any passat va començar el dia 1 d’abril i s’acabarà el 30 de juny. De moment, es poden demanar els esborranys per via telemàtica i es podran presentar per internet a partir del 23. El 5 de maig s’obrirà el termini de presentació de la declaració en paper i a partir del 12 de maig atendran a les oficines de l’Agència Tributària els ciutadans que necessitin ajuda i hagin demanat cita prèvia.

Enguany hi ha algunes novetats, com ara que no s’acceptaran més declaracions fetes a mà. Es presentin en paper o per internet, s’hauran de fer amb l’esborrany o amb el programa Padre. En cas que es vulguin presentar en paper, s’hauran d’imprimir des del Padre. Per promoure les declaracions a través d’internet, també s’ha posat en marxa un nou codi, el PIN 24h, que permet fer la declaració a través de la xarxa.

Per activar el PIN 24h, però, cal registrar-se a les oficines de l’Agència i donar-los el número de telèfon mòbil on, cada pic que es vulgui fer algun tràmit, s’envia una part del codi que permet fer diverses gestions en línia -no només la declaració- durant 24 hores. Passat aquest temps, cal demanar per internet un altre codi.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF