Economia 08/08/2013

Trivago obre delegació a Mallorca

El principal portal de comparació de preus hotelers s'instal·la a Palma

Manena Huguet
2 min

Palma.Casualitats o coincidències han fet que just devora l'antiga seu del desaparegut operador turístic Orizonia acabi d'obrir les portes la primera delegació internacional de Trivago, el principal portal web de comparació de preus hotelers. És la primera plataforma que el grup alemany obre fora del seu país, en concret de Düsseldorf. Aquest grup, que té vint milions de visites diàries, aplega 400 treballadors. D'aquí a finals d'any espera tenir-ne trenta a la seu del Parc Bit de Palma.

Segons el directiu i un dels fundadors de Trivago, Peter Vinnemeier, es varen plantejar obrir l'oficina a distintes ciutats europees, però al final es decidiren per Palma, perquè "la majoria dels seus grans socis i competidors es troben aquí i la ubicació en si és molt atractiva per als nostres treballadors". A més, per Vinnemeier també han triat Palma perquè Mallorca "és un dels principals mercats i destinacions per al turisme local i internacional".

Visites als hotels de les Illes

De fet, segons les dades de Trivago, el 52% dels alemanys que acudeixen al portal de comparació de preus hotelers, hi entren per consultar preus d'hotels de les Illes Balears. També ho fan el 30% dels turistes britànics que consulten destinacions espanyoles a Trivago i el 36% d'italians. Per contra, dels francesos que consulten el portal, només un 5% s'interessen per hotels illencs.

Així mateix, Trivago ha estudiat els preus dels hotels que ofereixen quinze destinacions turístiques de les Illes. Segons els seus càlculs, el juliol, en comparació amb el mes de juliol de 2012, els hotels de les Illes han augmentat les tarifes un 7%. Ara mateix el preu mitjà en un establiment de les Illes és de 158 euros. Cala Rajada és la destinació que més ha augmentat els preus, un 39%. La segueix el Port d'Alcúdia, amb un 28%, i Can Pastilla, amb un 21%.

Eivissa, la destinació més cara

No obstant això les destinacions més cares són a Eivissa. La Platja d'en Bossa té un preu mitjà de 286 euros, 16 euros més que el juliol de 2012. Vila, amb un preu mitjà de 269 euros, ha vist com els seus preus pujaven un 17% en comparació amb el mateix període de l'any anterior. La tercera destinació més cara de les Illes també és a Eivissa: Santa Eulària té les habitacions a 231 euros.

A Mallorca, les destinacions més cares són el Port de Pollença, Palmanova i Magaluf, mentre que les més econòmiques són les de Can Pastilla, Can Picafort i l'Arenal. En aquesta darrera destinació, el preu mitjà de la planta hotelera és de 93 euros.

El conseller d'Economia i Competitivitat de les Illes, Joaquín García, ha estat un dels primers a visitar les instal·lacions de Trivago del Parc Bit. Segons el conseller, l'obertura del Palma Innovation Center de Trivago demostra que el Parc Bit és un lloc amb un entorn adequat per instal·lar-hi empreses que aposten per la tecnologia i el turisme.

stats