JUSTÍCIA
Economia 20/06/2013

El Suprem confirma la multa a la Funerària de Palma

La Comissió de la Competència comprovà, a més, que Cort havia impedit a la funerària sollerica Lloret Ortega condicionar dos cadàvers al cementeri de Palma

Efe
2 min
El Suprem confirma la multa a la Funerària 
 De Palma

Palma.El Tribunal Suprem ha confirmat la multa de 500.000 euros que l'any 2009 imposà la Comissió Nacional de la Competència (CNC) a l'Empresa Funerària Municipal de Palma, tot acusant-la d'haver posat obstacles per a la realització de serveis mortuoris a una empresa amb seu a Sóller.

Tal com ja féu l'Audiència Nacional amb un recurs anterior de l'empresa pública palmesana, el Suprem ratifica íntegrament l'argumentació de la Comissió de Nacional de la Competència i castiga la Funerària municipal. A més a més, l'Ajuntament de Palma n'està afectat de manera subsidiària.

A banda de confirmar la sanció, l'Alt Tribunal imposa a la part recurrent el pagament de 4.000 euros per les costes del procediment judicial. El Tribunal Suprem entén que l'organisme encarregat de vetlar per la lliure competència adoptà una resolució justa en sancionar la Funerària Municipal de Palma per instar una empresa de Sóller a abstenir-se de realitzar serveis amb origen o destinació a la capital amb l'argument que no tenia llicència.

L'empresa pública actuà així, tot i tenir constància que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ja havia dictat una sentència en la qual indicava que les funeràries ubicades en municipis diferents de Palma no necessitaven d'un permís específic de Cort.

La Comissió de la Competència comprovà, a més a més, que l'Ajuntament de Palma havia impedit a la funerària sollerica Lloret Ortega condicionar dos cadàvers al cementeri de Palma i li havia impedit completar diversos trasllats de difunts fins a Bon Sosec, el cementeri de Marratxí que també depèn de l'empresa municipal de la capital.

El Tribunal Suprem ha considerat ajustat a dret tot el procediment, que va concloure finalment amb la multa.

stats