Economia 17/08/2013

Més afiliats a la Seguretat Social de Balears en el sector turístic Les comissions per l'ús de caixers d'un altre banc es doblen en 5 anys 5.200 sol·licituds a Balears per tenir el certificat d'eficiència energètica Portugal disminueix l'ocupació pública en 9.300 funcionaris

1 min

Les Illes Balears varen liderar el juliol l'increment del nombre d'afiliats a la Seguretat Social del sector turístic, amb una pujada del 4,9% respecte del mateix mes de 2012, d'acord amb les dades del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme. Altres comunitats on s'incrementaren els afiliats en el sector turístic són Canàries i el País Valencià.

Els consumidors paguen el doble que fa cinc anys per treure diners en caixers que no són de la seva entitat bancària, segons un estudi elaborat per Adicae. Segons l'associació d'usuaris, aquest tipus de comissions "són més usuals en el període de vacances a causa dels milions de famílies que canvien per uns dies la província de residència".

L'ocupació a les administracions públiques de Portugal va caure en 9.282 funcionaris durant els sis primers mesos de l'any, segons va informar ahir el govern del país. Aquesta reducció equival a l'1,6% dels funcionaris, i Portugal s'acosta així a l'objectiu de reduir el 2% marcat per la troica .

La Direcció General d'Indústria i Energia de Balears ha rebut fins al 13 d'agost 5.200 sol·licituds per obtenir el certificat d'eficiència energètica, amb el qual els compradors o els inquilins poden conèixer les característiques d'un immoble.

stats