Misc 22/06/2013

Rosell: "Si Blesa ha estat detingut per gestió, tots podríem anar a la presó"

J.f.
2 min

Santander.La sortida de la presó de l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa va tornar a centrar bona part dels comentaris de les ponències d'ahir de les jornades econòmiques a la Universitat Menéndez Pelayo de Santander. La frase més polèmica va ser la del president de la patronal CEOE, Joan Rosell, que va afirmar: "Caldria saber primer si ha estat detingut per gestió o per malversació. Si ha estat per gestió, al final, podríem anar tots a la presó. Jo mateix, més d'una vegada, m'he equivocat en una decisió o en una compra, així que una cosa és la gestió i una altra la malversació o prevaricació". En la causa contra Blesa per possibles irregularitats en la compra d'un banc de Miami el 2008, que l'Audiència Provincial de Madrid va anul·lar, el jutge Elpidio José Silva sí que apuntava a presumptes delictes de malversació.

Sorprenentment el sindicat UGT va coincidir amb la CEOE i també es va mostrar força comprensiu amb l'exbanquer. El seu secretari general, Cándido Méndez, va opinar "a títol individual": "Estant en una societat lliure de mercat, i si hi ha pèrdues [en una entitat], no sé si cal pensar que s'ha produït un delicte".

Molt més crític es va mostrar el seu homòleg a CCOO. Tirant d'ironia, Ignacio Fernández Toxo va dir que "tant de bo el conjunt de la població espanyola que està en situacions semblants tingués avalistes tan potents com Blesa i la casa reial [en relació amb el cas Nóos i la implicació de la infanta Cristina]".

Finalment, el subgovernador del Banc d'Espanya, Fernando Restoy, va evitar valorar la posada en llibertat de l'expresident de Caja Madrid. I en preguntar-li per la "responsabilitat" del supervisor, va destacar que "ha fet un treball encomiable per preservar l'estabilitat financera".

stats