AEROLÍNIES
Misc 11/08/2013

Piqué deixa Vueling com a preludi del relleu al Cercle d'Economia

Ara
2 min

Barcelona.La sortida de Vueling de la borsa ha anat acompanyada de la reestructuració del consell d'administració de l'aerolínia del grup IAG (Iberia i British Airways). El president, Josep Piqué, i sis consellers independents més deixaran la companyia amb base a l'aeroport del Prat. Com que Vueling ja no ha de complir amb els requeriments de transparència que mana la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), pot funcionar amb uns òrgans de govern més reduïts.

L'actual conseller delegat de Vueling, Alex Cruz, es convertirà en el nou home fort, ja que substituirà Piqué a la presidència que exercia des del novembre del 2007. Amb tot, "Vueling i Piqué acordaran les futures modalitats de vinculació d'acord amb el desenvolupament de la companyia", va explicar Vueling ahir en un comunicat. D'aquesta manera, Piqué no es desvincularà del grup IAG, tenint en compte que fins i tot podria arribar a la mateixa presidència.

Fonts del sector van explicar que el futur de l'exministre d'Indústria, Exteriors i Ciència i Tecnologia amb els governs de José María Aznar se centra ara mateix en el sector privat. El que va ser també president del PP català representa el govern espanyol al consell del consorci aeronàutic europeu EADS, i és o ha estat recentment conseller d'empreses privades de diversos sectors, com Ezentis, Plasmia Biotech, Tradisa i GVC. Amb tot, el seu principal reconeixement ara mateix passa per la presidència del Cercle d'Economia, la institució empresarial catalana que ha presidit en dues fases. La primera, entre el 1995 i el 1996, es va interrompre per ocupar la primera cartera de ministre d'Indústria.

El 2011 va tornar a la presidència, que aquesta tardor preveu abandonar, segons les mateixes fonts. El primer candidat per substituir-lo és l'economista Anton Costas, però no cal descartar el president del grup perfumer Puig, Marc Puig, ni l'advocat Ramon Guardans. Fins i tot es pot tornar a postular el president d'Agbar, Àngel Simon.

stats