Publicitat
Publicitat

Pimeco considera "vergonyosa" la pujada i diu que serà molt perjudicial

Tot i que no es coneix en aquests moments quin serà l'increment del preu de l'energia elèctrica, els empresaris es temem el pitjor. El president de Pimeco, Bernat Coll, va dir ahir que "ara que després de molts mesos el consum havia deixat de caure i fins i tot pujava molt lleugerament, arriba el govern central i decideix que cal tornar a apujar el cost de l'explotació dels negocis. Així no hi ha qui resisteixi", afirmava indignat.

El màxim responsable de la patronal de petit i mitjà comerç considera que l'impacte és doble, perquè, a més d'incrementar la despesa mensual per als empresaris, "fa que els ciutadans hagin de tenir més costos fixos, sense que hagi pujat la renda, i per tant, matemàtica pura, baixarà la disposició de doblers per poder comprar", lamentava.

En declaracions publicades per l'ARA Balears diumenge, el president d'Asinem, l'Associació d'instal·ladors elèctrics de Mallorca, Jaume Fornés, va titllar "d'estafa i torcebraç al Govern" el fet que les grans companyies elèctriques hagin acabat rematant la darrera subhasta de preus energètics. "No pot ser que tres o quatre grans empreses tinguin aquest poder. És curiós que 15 dies abans de la subhasta els preus de l'energia a l'engròs hagin pujat", afirmava, i posà en qüestió el sistema mitjançant el qual les empreses han aconseguit el reconeixement del dèficit tarifari.

Segons les xifres acumulades, aquest dèficit supera els 25 mil milions d'euros. Per aquest motiu, el màxim responsable dels instal·ladors de Mallorca demana que s'auditin els costos reals de la generació i distribució d'energia, ja que hi ha moltes infraestructures que estan suficientment amortizades".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF