Economia 21/08/2013

Obama urgeix els reguladors a aplicar el control bancari

El president nord-americà ha aprovat recentment propostes per reduir el paper del govern en la prestació d'hipoteques.

Michael D. Shear / Peter Eavis
1 min
Obama urgeix els reguladors  a aplicar el control bancari

The New York Times / Washington / Nova York.El president dels Estats Units, Barack Obama, va instar els reguladors financers més importants de la nació a avançar més ràpid en una nova regulació per a Wall Street. En una reunió privada a la Casa Blanca celebrada dilluns, els va remarcar que han de treballar per evitar que es torni a repetir la crisi financera del 2008. Segons van explicar els assessors, Obama també va dir als reguladors que els Estats Units necessiten un sistema més simple i segur de finançament de l'habitatge. El president nord-americà ha aprovat recentment propostes per reduir el paper del govern en la prestació d'hipoteques.

Els funcionaris del govern i alguns legisladors han expressat la seva frustració que les parts crítiques de la reforma del sistema financer d'Obama, que va ser votada com a llei fa tres anys i que es coneix com la llei Dodd-Frank, segueixen sense aplicar-se, mentre les agències federals discuteixen com adoptar-les.

En particular, els principals assessors presidencials han posat en relleu el fracàs en posar en vigor la regla Volcker, que prohibiria als bancs arriscar diners públics en certes inversions especulatives.

La reunió de dilluns va ser un intent de traspassar aquestes preocupacions directament als organismes que s'encarreguen de convertir la llei en realitat. Entre els assistents hi havia Jacob Lew, el secretari del Tresor; Ben Bernanke, el president de la Reserva Federal, i alts funcionaris de l'Agència Federal de Finançament de l'Habitatge, l'Oficina de Protecció Financera i altres entitats. Josh Earnest, un portaveu de la Casa Blanca, va dir que Obama volia transmetre "el sentit d'urgència que se sent sobre aconseguir que aquestes regulacions s'apliquin amb diligència". "S'han posat en marxa regles importants", va afegir, però "cal fer més feina".

stats