Publicitat
Publicitat

FINANCES SOLIDÀRIES

L’estalvi ètic alimenta 93 projectes socials i ambientals

Caixa Colonya puja un 37% les subvencions a entitats gràcies a l’increment dels dipòsits

“Posar els recursos, els instruments financers necessaris, a l’abast de la ciutadania perquè pugui desenvolupar la solidaritat i l’ètica, contribuint així a una societat més justa i sostenible, és l’objectiu de l’estalvi ètic”. Amb aquestes paraules es dirigí ahir el responsable d’estalvi ètic de Colonya Caixa Pollença, Antoni Amengual, a totes les entitats que reben suport de la caixa gràcies a la fórmula de l’estalvi ètic, en el transcurs de l’acte de lliurament de les subvencions.

Des de projectes ambientals com el camp de treball del GOB Menorca fins al servei de berenars per a persones necessitades del convent dels caputxins, passant per projectes d’integració, d’atenció a la discapacitat o als presos... En total, 93 subvencions per valor de 142.721 euros a entitats de les Illes que treballen per la cohesió social i el desenvolupament sostenible, la qual cosa suposa un increment del 37,8% respecte de 2013.

Aquestes ajudes es varen distribuir prioritzant l’àmbit assistencial (69,3% del total subvencionat), l’economia social (7,8%), la cultura (9%), la sostenibilitat i el medi ambient (5,5%), i la cooperació al tercer món (8,4%).

A més, el comité ètic, que és l’organisme que tria les subvencions que atorga la caixa, va acordar destinar 41.296 euros al Fons de Solidaritat per a ajudes i emergències, i renovar per 9.000 euros el projecte d’urgències socials , que la Creu Roja portarà a terme a Manacor, Inca i Alcúdia.

Les donacions d’estalvi ètic de Colonya augmentaren el 2013 un 45% en comparació amb l’any anterior, va explicar el president de l’entitat, Josep Cifre, que va lliurar les subvencions ahir en un acte que es dugué a terme a la seu del Col·legi d’Advocats.

L’estalvi ètic permet als clients de Colonya Caixa Pollença ser solidaris i “saber que els seus estalvis tenen una utilitat social i que s’inverteixen amb criteris ètics”, va concloure el president.

El màxim responsable de l’estalvi ètic, Antoni Amengual, va aprofitar la trobada per recordar que Colonya persegueix, per damunt de tot, “el benefici social”, mitjançant activitats adreçades a les persones i al medi ambient, que afavoreixin “la cohesió social i el desenvolupament sostenible”.

En aquest sentit, va afegir Amengual, “ens fixam en l’impacte positiu que pugui tenir cada activitat, per tal de contribuir en el bé comú del qual parlava Guillem Cifre de Colonya”.

Colonya, una entitat que creix a Balears, vol compartir amb els seus clients les prioritats i els objectius de l’aplicació dels fons provinents de l’estalvi ètic, i per aquest motiu els farà arribar una enquesta que també tindrà a totes les oficines perquè siguin ells mateixos els que manifestin les seves prioritats a l’hora de repartir les subvencions. “És important que ho facem entre tots”, digueren els màxims responsables de la Caixa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF