Publicitat
Publicitat

L’Audiència Nacional ja investiga Rodrigo Rato per tres causes diferents

Quatre dies després que Anticorrupció trobés nous indicis de blanqueig de capitals per part de l’exvicepresident del govern espanyol Rodrigo Rato, un jutjat de Madrid va optar finalment ahir per enviar a l’Audiència Nacional aquesta investigació, tal com va demanar-li la Fiscalia Anticorrupció.

Amb aquesta, doncs, l’Audiència Nacional ja investiga Rodrigo Rato per tres causes diferents: per les irregularitats de la sortida a borsa de Bankia sota la seva direcció, per l’escàndol de les targetes black de Caja Madrid i pel presumpte blanqueig de capitals a través d’un entramat de societats familiars i a l’estranger. En els dos casos anteriors, el jutge d’instrucció al capdavant de les investigacions és Fernando Andreu.

Segons la Fiscalia, un informe de l’Oficina Antifrau apunta que Rato va blanquejar diners utilitzant l’hotel que té a Berlín i del qual va ser administrador fins a l’abril del 2015, quan va filtrar-se que l’estaven investigant per blanqueig de diners i es va consumar la seva detenció.

La Fiscalia considera que les inversions de Rato en la societat que gestiona l’hotel -de la qual controla el 44%- s’haurien dut a terme a través d’una altra societat anomenada Kradonara, que té la matriu a Gibraltar i que és propietat del també exmandatari de l’FMI. L’informe de la Fiscalia també apuntava que Rato va donar les seves participacions a diverses societats per valor de 2,6 milions, que després va recomprar mitjançant una ampliació de capital de Kradonara. A més, entén que Rato facturava els seus serveis a Telefónica i Banco Santander a través d’aquesta societat per estalviar-se l’IRPF.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 22/10/2017

Consultar aquesta edició en PDF