Publicitat
Publicitat

FISCALITAT

Extremadura rebaixa els impostos a la meitat per captar inversions

El govern extremeny del PP va obrir ahir la caixa dels trons amb l’anunci de nous incentius fiscals per a les empreses que inverteixin a la zona. El mateix president de la comunitat autònoma, José Antonio Monago, va explicar que tornarà el 50% dels impostos que gestiona durant els primers tres anys a les companyies que s’hi instal·lin, amb l’objectiu “d’incentivar la incorporació de pimes nacionals i internacionals a la regió”.

Acompanyat del vicepresident de la Comissió Europea, Antonio Tajani, Monago va remarcar al Palau de Congressos de Mèrida que el govern autonòmic destinarà 60 milions d’euros a subvencionar l’exempció de taxes, informa Europa Press. “No hi ha millor regió per invertir que Extremadura”, va emfatitzar Monago, que va indicar: “Tenim sòl d’altes prestacions”.

Malgrat totes aquestes raons, el president extremeny va reconèixer al final que els incentius a la inversió es poden concretar gràcies al fet que la comunitat autònoma és l’única que manté l’anomenat objectiu 1 de desenvolupament de la Unió Europea. Per això, Extremadura “serà l’única regió que podrà concedir ajuts a la inversió per a grans empreses en el període 2014-2020”, va dir.

A partir d’aquest moment, Monago va aprofitar el seu parlament per destacar que quan el PP va arribar al govern el dèficit de la comunitat arribava al 4,79%, “el segon més elevat d’Espanya”, i en l’actualitat “és el més baix” (0,99%), fet que suposa una “referència nacional de compliment no sols dins de l’Estat sinó també a Europa”. A més, va recordar que la comunitat no ha hagut de demanar la seva adhesió al fons de liquiditat autonòmic (FLA).

Les dades sobre la salut econòmica extremenya van seguir amb referències les qualificacions de les agències de ràting. Monago va assenyalar que Standard & Poor’s i Moody’s mantenen “el grau d’inversió”, cosa que la situa com a única comunitat amb la mateixa nota que Madrid.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF