Misc 20/08/2013

El Corte Inglés refinança 3.800 milions, tres quartes parts del seu deute

Ara
1 min

Barcelona.El grup de distribució El Corte Inglés va aconseguir 8 anys més de marge per pagar 3.800 milions d'euros del seu deute -el 76% del total- després d'arribar a un acord de refinançament amb diversos bancs. Segons van informar ahir fonts de la companyia a l'agència de notícies Europa Press, l'acord s'ha tancat amb els bancs Santader, BBVA, Sabadell, Caixabank, Bankia i Popular. L'acord estableix el 2021 com a nova data de venciment per a aquests 3.800 milions.

La companyia està immersa en un procés de reestructuració del deute, que té l'assessorament de Morgan Stanley i que es va iniciar al maig. En el marc d'aquest procés, l'empresa ja s'ha desprès d'algun dels seus immobles, com el que acull la seva cadena de roba multimarca Sfera a la plaça de Catalunya de Barcelona, que va ser venut al juliol per 100 milions d'euros al fons d'inversió IVA Capital Partners.

La companyia presidida per Isidoro Álvarez va destacar ahir que espera arribar a un acord similar amb la resta de bancs i va recordar que els fons propis del grup ascendeixen a 7.450 milions d'euros, amb una facturació anual de prop de 15.000 milions. A més, va destacar que la cartera d'actius immobiliaris del grup, situada en "llocs irrepetibles", està valorada per l'empresa de taxació Tinsa en més de 18.000 milions d'euros. La xarxa comercial del grup, segons dades oficials del 2012, estava integrada per 83 grans magatzems, 39 Hipercors i 253 botigues de proximitat. El Corte Inglés celebrarà diumenge la junta d'accionistes que haurà d'aprovar els comptes de la companyia corresponents al 2012-2013 i l'informe de gestió de l'actual direcció.

stats