NOVA GRAN SUPERFÍCIE A MARRATXÍ
Economia 02/08/2013

Comerciants demanen al Govern que vigili Bauhaus, que ja té cèdula

Els petits i mitjans comerciants han reiterat que en comptes de crear ocupació, les grans superfícies destrueixen el teixit comercial

J.p.
2 min
Els directius de Bauhaus agafaren el xorrac en la inauguració dels 14.000 metres quadrats de botiga.

Palma.Amb data de 31 de juliol, dos dies després que els comerciants registrassin un "ultimàtum" a l'Ajuntament de Marratxí, la gran superfície Bauhaus va obtenir del Consell de Mallorca la cèdula d'habitabilitat i, per tant, disposa de la documentació necessària per obrir les portes.

Ahir, membres de Pimeco i Afedeco es reuniren amb el Govern per demanar una vegada més que s'extremin els controls, especialment pel que fa a les obertures en festius i altres aspectes relacionats amb el compliment de la normativa de comerç.

Després de la polèmica que va suposar que un director general de Comerç, aleshores César Pacheco, assistís a la posada de la primera pedra de Bauhaus, ja que el sector ho considerà "ofensiu", ahir l'Executiu no hi envià la seva successora, Lourdes Cardona, sinó que hi anà Joana Aina Perelló, directora general d'Economia.

També hi assistí Xisco Ferrà, tinent de batle de Marratxí, i per descomptat els directius de la cadena, en concret el director general, Bart Ginneberge, i el director del centre, Javier Gulias. Ginneberge va afirmar durant la presentació que "l'obertura del nou centre Bauhaus suposa un gran efecte positiu per a l'economia i el mercat laboral de l'illa de Mallorca. Per la seva banda, el tinent de batle, Xisco Ferrà, va voler donar les gràcies a Bauhaus per "haver contractat un gran nombre de marratxiners per treballar en les seves noves instal·lacions".

Els petits i mitjans comerciants de Mallorca, representats per Pimeco i Afedeco, han reiterat que en comptes de crear ocupació, aquestes grans superfícies "a les quals el Govern obre els braços" destrueixen el teixit comercial dels centres de pobles i ciutats. Segons ha reiterat les darrers setmanes el president de Pimeco, Bernat Coll, "el Govern no té intenció de regular amb un pla aquesta allau, que acabarà amb milers de llocs de feina a Mallorca".

stats