Publicitat
Publicitat

CONSUM

Arriba el pagament 'contactless' amb el mòbil

La forma de pagament als comerços està evolucionant a gran velocitat. Per pagar amb targeta ja no cal passar-la pel datàfon i, ara, aquesta tecnologia contactless -pagar acostant la targeta al terminal- passa al telèfon mòbil. Es tracta de la tecnologia NFC (Near Field Communications), que La Caixa ha llançat en aliança amb Visa Europe, Telefónica, Vodafone i Orange.

L'entitat catalana va anunciar ahir l'acord, que "suposa el llançament més important d'Europa d'aquesta tecnologia". El sistema permet als clients agrupar al mòbil totes les seves targetes de La Caixa, mitjançant una targeta SIM NFC, i pagar només acostant el mòbil al terminal contactless. Actualment a Espanya hi ha més de 300.000 datàfons contactless, dels quals 110.000 són de Comercia Global Payments, filial de La Caixa. Pel que fa a seguretat, es demanarà PIN en compres superiors a 20 euros o, si l'usuari ho prefereix, per a totes les compres.

El servei començarà a funcionar al gener, amb un llançament entre clients seleccionats de les operadores amb les quals La Caixa ha tancat l'acord. L'entitat preveu que al febrer, coincidint amb el Mobile World Congress, ja funcioni "de manera massiva". Per activar el servei els clients l'han de donar d'alta a través de la banca per internet de l'entitat. La Caixa calcula que el 2014 uns sis o set milions d'usuaris tindran l'opció de pagar amb el mòbil.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF