Publicitat
Publicitat

Alta Baviera, amb el 2,6% de desocupats, la millor de la classe

Mentre Espanya va empitjorar els registres territorials, amb set comunitats autònomes entre les deu regions europees amb més atur, Alemanya va aconseguir evolucionar en sentit contrari, i millorar notablement els seus registres.

La regió de l’Alta Baviera va erigir-se com la millor de tot el continent en termes d’ocupació, amb una taxa d’atur de només el 2,6%.

Si el 2012 hi havia sis territoris alemanys entre els deu amb menys aturats d’Europa, l’any passat el país va millorar i va copar vuit dels deu primers llocs regionals pel que fa a perspectives de trobar una feina.

Alemanya va compartir protagonisme amb Àustria com els països amb més bons resultats en termes d’ocupació de tota l’Europa comunitària. En canvi, a les posicions de la franja baixa, Espanya va monopolitzar set de les deu pitjors taxes d’atur, mentre que les tres restants les van ocupar dues regions gregues i la regió francesa Reunió.

De les 272 regions en què l’Eurostat divideix la UE, 27 duplicaven la mitjana d’atur comunitària el 2013. Un total de 13 comunitats autònomes estan dins d’aquest grup. Al marge de les cinc que lideren el rànquing i de Catalunya, també figuren a la llista Múrcia, el País Valencià, Castella-la Manxa, Galícia, les Balears i Castella i Lleó.

La mitjana del 10,8% per d’aturats europeus durant el 2013 és àmpliament superada per l’Estat espanyol, que aquell mateix any va arribar a superar la quarta part de la població activa aturada. En concret, Espanya va assolir un atur del 25,8%.