Cultura 13/08/2013

Els festivals intenten fer l'agost per la Mare de Déu

Za!, Joe Crespúsculo i Oso Leone seran caps de cartell

Celestí Oliver
2 min
Za!,un dels grups més polièdrics i complets de tot l'Estat, actuarà demà al barri palmesà de Santa Catalina, al Jarana Fest.

PAlma.Sent tan sols un duo, conegut en el seu univers com Papa DuPau i Spazzfrica Ehd, el grup Za! és un dels més polièdrics i complets de tot l'Estat. És un batibull i una orgia de ritmes bruscos, renous, distorsions i músiques: noise, psicodèlia, free-jazz, post-rock, electrònica analògica, hip-hop, ritmes tribals... . "Aquest estiu estam wananejant al màxim", amb referència al seu darrer i quart disc, Wanananai . Spazzfrica Ehd prossegueix: "Tocam també alguns temes del Megaflow , sempre deixant espai per improvisar el que demani el lloc i l'ambient. En el passat Sónar vam fer hip-hop, al Fusion alemany férem més free, perquè ens van petar els dos amplificadors, i a Mallorca veurem què passa". El novembre visitaven l'illa per primer cop amb una gran acollida del públic.

Demà repeteixen al barri de Santa Catalina de Palma, ara com a caps de cartell, que el completen el barceloní però ja mallorquí Joe Crepúsculo, els de Manlleu L'Hereu Escampa i els locals Beach Beach i Lost Fills. "El primer concert a Mallorca tingué flowaco -l'anglicisme flow defineix Za!, amb Megaflow com a títol del disc anterior. Spazzfrica Ehd afegeix: "Ballàrem molt i fins tard, i un dels Oso Leone ens ensenyà a ballar break dance. Aquest cop hi anam amb molts amics; o sigui, que la gresca hi estàassegurada". El mateix entusiasme el comparteix L'Hereu Escampa, l'altre duet que no necessita res més que bateria i guitarra per ser pura fibra i visceralitat. "Tenim moltes ganes de tornar a Mallorca, ja que és gairebe com una segona casa per a nosaltres, i a més acompanyats d'altres grups tan bèsties", diu Carles Generó, guitarrista i cantant. Per a Beach Beach "serà un dels nostres darrers concerts abans de començar a assajar les noves cançons, continuació del Tasteless Peace , a partir de setembre", apunta Tomeu Mulet, baixista i cantant, qui conclou: "Volem fer feina al local abans de mostrar res; ara componem i l'enregistrament serà a l'octubre". L'altre cap de cartell, Joe Crepúsculo, s'hi presentarà sol i "amb tots els trastos i sintetitzadors al màxim" i el seu darrer disc, Baile de magos .

Es Gremi Fest

Parlant de flow i d'Oso Leone, alguns dels components són darrere l'organització de la primera edició del festival Flow, que es farà el 30 d'agost a Lloseta i on repeteixen molts dels noms esmentats. Però abans el grup mallorquí també va de festival. L'endemà del Jarana, dijous 15, Porreres és l'escenari d'Es Gremi Fest, el festival organitzat per la sala de concerts i locals d'assaig del mateix nom del polígon Son Castelló de Palma. Un cartell a tres bandes que completen Son & The Holy Ghosts i L. A., el cap de cartell estel·lar.

stats