Cultura 04/08/2013

Un "so diferent gens exagerat" que traspassa fronteres

A Grècia també coneixen l'electrònica mallorquina. El manacorí Synteck fa poc editava al segell Modu Records una remescla del rus Pierre Zamyatin

C. O.
2 min

Palma.Molts segells internacionals, que traspassen fronteres per internet, s'han interessat per productors no comercials del Llevant, encara que sigui per a edicions digitals de les seves produccions, com: Zeroocho Records (Barcelona), Mind Fields (Berlín), Modu Records (Grècia), Tigerbeat6 (Berlín/ Canadà), Box Records (Canadà), Lovejet (Anglaterra) i Partapart (Turquia).

Can Çakmakçi és el responsable d'aquest darrer segell. "El primer artista de Mallorca que va atreure la nostra atenció va ser Emea", explica. "Té un so molt diferent i emocions definides amb melodies encantadores. El seu so és gens exagerat i les seves textures i melodies senzilles que construeix representen el seu so més madur i autodependent. Això és una cosa molt difícil de trobar en la música electrònica actual. A través de la relació del segell turc amb Miquel Alzanillas, s'han interessat per altres músics de Mallorca i d'altres regions d'Espanya. "Sincerament, pensam que hi ha d'haver alguna cosa especial per la climatologia o l'aigua allà, perquè totes les coses que escoltam realment ens impressionen", diu Çakmarkçi. "Hi ha tants talents com Defled i Synteck. Tots ells tenen un so molt singular, però tota l'emoció ve d'allà mateix. Això és realment interessant. I aquesta emoció i el sentiment es familiaritzen molt amb la nostra cultura i les demandes del nostre segell. I tots ells són aquests al·lots encantadors".

A Grècia també coneixen l'electrònica mallorquina. El manacorí Synteck fa poc editava al segell Modu Records una remescla del rus Pierre Zamyatin, mostra de la seva incansable activitat després que a finals de l'any passat publicàs l'EP Dramatic Bells en el segell de Berlín Mind Field Records. Actualment, enllesteix el segon EP per al segell per al setembre que es dirà Watching The Sky amb remixos.

stats