MÚSICA

Manel actuarà gratis a Formentera

El Consell Insular organitza el concert del grup català, que actuà ahir a Eivissa

Després d’arribar al recinte firal d’Eivissa ahir a la nit, per oferir-hi un concert, el grup català Manel durà a terme demà una actuació gratuïta a Formentera. És un concert sorpresa que ha organitzat el Consell de Formentera i que se celebrarà a les 22.00 hores a la plaça de Sant Ferran.

El grup ha aconseguit posicionar-se en el número 1 de la llista oficial de vendes en català. El seu darrer disc, Jo comparteixo, publicat el 8 d’abril, és l’excusa perfecta per saltar a l’escenari formanterenc. El grup també hi repassarà les cançons més destacades i emblemàtiques de la seva discografia.

Encetaren el camí en el món de la música el mes de novembre de l’any 2008, quan van treure el primer disc, titulat Els millors professors europeus, en el qual hi ha cançons tan conegudes com Al mar! L’any 2011, el grup tornava a sonar amb lletres noves amb 10 milles per veure una bona armadura (2011), que donava a conèxier cançons tan especials com Benvolgut i Aniversari. Dos anys després sortiren al mercat amb Atletes, baixin de l’escenari (2013), amb l’aferradissa cançó Teresa Rampell.

El quart disc del quartet barceloní significa la seva primera experiència amb un productor, el nord-americà Jake ARon, que ha col·laborat amb artistes com Grizzly Bear, Jamie Lidell, tUnE-yArDs i Chairlift, i que ha produït el debut del raper Le1f, entre d’altres.

Guillem Gisbert, Roger Padilla, Martí Maymó i Arnau Vallvé pujaran a l’escenari de Sant Ferran per animar la nit al públic formenterer, per crear un ambient de proximitat amb els espectadors amb cançons que parlen sobre la quotidanitat i el dia a dia de la “gent normal”, com ells en diuen. El grup de referència de música en català ja va actuar enguany a l’emotiu concert en homenatge al difunt professor Miquel Albero, a Inca, el mes de maig.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF