Cultura 09/08/2013

L'art de l'escena punk

Il·lustradors, fanziners i tatuadors se citaren dimecres vespre a Sa Possesió de Palma

Magda Albis
2 min

PalmaIl·lustradors, fanziners i tatuadors se citaren dimecres vespre a Sa Possesió de Palma. Verí a la sang es presentava com una exposició, una fira i una festa. Artistes locals i altres de vinguts de la Península mostraren les seves creacions amb el subtítol de Fuego en las cloacas . I amb la cançó del mateix nom dels mítics Ulan Bator Trío i una xafogor, mai millor dit, infernal, posam rumb cap a un dels millors espais de Ciutat.

Ambient pausat, com el dia, al pati de Sa Possessió es congregaven les rotllanes i les paradetes. L'interior del casal albergava l'exposició. El col·lectiu d'artistes, sense saber-ho, varen organitzar una mostra de la qual més d'un comissari hauria de prendre bona nota. Les parets s'omplien d'obra gràfica, aparentment desordenada però amb un sentit estètic i espacial impecable.

En una de les sales, les obres de Rafa Murillo i El Gato contraposades, submergien l'espectador en la seva imatgeria punk, il·lustracions d'Aspirina Infantil -un dels grups en què toquen ambdós artistes-, dibuixos de màscares, cartells de concerts, un estil que a l'illa els dos veterans de l'escena s'han fet seu. Els cappares de l' underground local tenien també una paradeta amb material discogràfic, fanzins i un petit luxe exclusiu en format cinta de casset, com era l'edició limitada de 20 còpies de Maldición de Trance, l'altre grup en què coincideixen.

No era, però, l'única peça creada especialment per a la cita, ja que també es va poder apreciar i adquirir el fanzín Solo Perros del Projecte Morosgovanyi, del qual forma part Carles G.O'D. L'artista, que avui posa rumb cap als Estats Units per participar en diversos projectes artístics, fou un dels més sol·licitats a l'hora d'adquirir obres. A la sala annexa, l'il·lustrador valencià Jacklover construí amb les seves creacions una mena d'altar perturbador; al seu costat, l'obra del barceloni Nèstor Dimoni. Completaven la mostra Etterno, Borja Gómez i Borja Silgado. Exposició vista i cartera buida, començaven a tocar Trance, un dels grups més interessants de l'escena punk. Per acabar, continuà DJ Bizarro, l' alter ego de Fede 1984.

stats