Cultura 30/08/2013

L'Auditòrium acull l'humor sarcàstic de Moncho Borrajo

L'humorista gallec va qualificar de "valent" i "escatològic" aquest muntatge d'una hora i mitja de durada que presenta avui i demà a la capital balear

Efe
1 min

Palma."Aquí teniu tela marinera", va afirmar ahir a Palma el polifacètic artista Moncho Borrajo en avançar pinzellades de l'espectacle Yo, Quevedo, en el qual dóna vida a l'insigne escriptor per criticar la monarquia i el govern sense manies. Borrajo va explicar que en l'escenari es dedica a ficar-se amb la política actual i amb un personatge i una família per la qual fins ara havia tingut "el major respecte, i que és la família reial", encara que puntualitza que "se'n salva la reina Sofia". "Una cosa és l'humor sarcàstic, punxant, i una altra l'insult. Jo no insult a ningú", va dir l'artista.

L'humorista gallec va qualificar de "valent" i "escatològic" aquest muntatge d'una hora i mitja de durada que presenta avui i demà a l'Auditorium de Palma. En l'espectacle, hi participa l'actriu Lucía Bravo. "Fa d'infermera perquè jo estic en un estrany sanatori per a artistes esgarriats, atès que tenc complex de Quevedo", explicà l'artista.També hi col·labora l'actor i humorista Carlos Latre, qui posa les veus als nombrosos personatges que Borrajo critica durant l'espectacle, des de Rajoy a Zapatero, passant per Undargarin i Bárcenas.

L'artista assenyalà que l'espectacle també té moments de tendresa i de "certa sensibilitat", i ha puntualitzat que gaudeix d'improvisar versos com li ve de gust. Borrajo juga durant l'obra amb la personalitat de Quevedo i la d'ell mateix per interpretar un personatge que qualifica de rebel, tancat, boig, que es nega a pagar impostos i que desitja només menjar i estar assegut davant del televisor. "És un reflex de la societat", postil·la.

stats