Publicitat
Publicitat

L’Art Palma Brunch celebra 10 anys

L’art contemporani fa festa a Ciutat aquest dissabte presentant 17 exposicions a un públic divers

Tot està a punt per a la celebració de la desena edició de l’Art Palma Brunch. Setze galeries i espais de Ciutat obriran les portes al públic aquest dissabte entre les 11h i les 14h, aprofitant un dematí primaveral. L’associació de galeristes Art Palma Contemporani ha coordinat un total de desset exposicions de pintura, fotografia, vídeo i totes les branques de l’art contemporani a disposició d’un públic que de ben segur serà divers, entre col·leccionistes i crítics d’art, curiosos i famílies. Cadascuna estarà acompanyada d’una degustació gastronòmica que donarà especial importància al vi, que enguany serà de la DO Binissalem.

Una cita cultural especialitzada

El president d’Art Palma, Xavier Fiol, assegurà ahir en una roda de premsa que l’objectiu de l’associació és “consolidar” l’Art Palma Brunch perquè es converteixi en una cita cultural obligada a Ciutat, juntament amb la Nit de l’Art i el PalmaPhoto. Ara bé, cal que mantingui el to diferencial: “El perfil dels assistents a aquest esdeveniment és més especialitzat. Per això volem que amb el temps s’internacionalitzi i es posicioni al panorama artístic mundial”, digué. Continuant amb la premissa que la unió fa la força, l’Associació Independent de Galeries d’Art (AIGAB) tornarà a tenir presència en el festival després de ser-ne apartada l’any passat per Art Palma.

Amb motiu del desè aniversari de la trobada artística, l’Ajuntament de Palma repartirà 3.000 catàlegs amb informació sobre les exposicions i 6.000 fullets que, a manera de mapa, donen la direcció de cada galeria o centre cultural.

De les 17 exposicions que s’oferiran al públic, 13 s’inauguren dissabte especialment per al festival. Les galeries Aba Art Contemporani, Horrach Moyà, Kewening, La Caja Blanca, Maior, Pelaires CCC i Xavier Fiol participaran en la jornada. AIGAB estarà representada pels espais Fran Reus, Joan Oliver Maneu i Gabriel Vanrell. A més, hi debutarà la galeria Louis 21 amb la inauguració de la mostra Su aparente fragilidad sólo rehusaba la monotonía, del xilè Alejandro Leonhardt.

El museu Es Baluard oferirà dues exposicions en lloc d’una. També hi prendran part el Casal Solleric, la Fundació Pilar i Joan Miró i el CAC les Voltes. Així, l’Art Palma Brunch torna a tenir el suport de les institucions. El Consell de Mallorca hi aportarà, per part seva, l’exposició Un-Balanced, una mostra de les escultures de la mallorquina Lara Fluxà, a la capella de la Misericòrdia, i també ha organitzat el concert del grup Perikas Jazz Reunion, que tindrà lloc dissabte a les 12h a la Misericòrdia. L’Institut d’Estudis Baleàrics ha finançat part de l’organització de l’esdeveniment.

Entre les novetats destaca la mostra col·lectiva de la galeria Horrach Moyà, titulada Les belles infidèles; l’obra de l’egípcia Yara El-Sherbini, que s’exposarà a La Caja Blanca, i les Versiones d’Esperança Lliteres, a la Fran Reus. En la mateixa línia, Gabriel Vanrell inaugurarà Mompó, i Joan Oliver Maneu farà el mateix amb Me importa un huevo, selecció d’obres de Miquel Piñeiro. A més, Xavier Fiol presentarà la performança The Last Dance, de Concha Vidal.

Com a preàmbul de l’esdeveniment, avui horabaixa es du a terme la segona jornada d’ studentstrip : uns 50 alumnes d’estudis vinculats amb les arts plàstiques visitaran les galeries participants amb la finalitat de conèixer el procés d’organització de la trobada artística.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF