ART JOVE 2016
Cultura 08/10/2016

CooperArt premia les millors fotografies

Les col·leccions d’Alejandra Romero i Yago Soria retratant infants de Myanmar i Laos comparteixen guardó en la categoria de millor conjunt

Margalida Mateu
2 min
CooperArt  premia les millors fotografies

PalmaEl certamen de fotografia CooperArt va lliurar ahir els guardons a les millors fotografies al Casal Solleric de Palma, on són exposats els cinc finalistes d’aquest concurs.

CooperArt, convocat per l’Institut Balear de la Joventut i la Direcció General de Cooperació i Immigració, pretén fomentar i potenciar la creativitat en l’àmbit de la cooperació per al desenvolupament amb la intenció de generar materials nous que promoguin conductes i actituds d’interès envers el món de la cooperació.

Els premiats en la categoria de millor col·lecció varen ser Alejandra Romero per Myanmar, en la frontera del cambio i Yago Soria per l’obra Clases de inglés y lecciones de vida, un guardó compartit amb una dotació de 500 € perhom. Pel que fa a la categoria de millor fotografia, la guanyadora va ser, també, una de les fotografies de la col·lecció Myanmar, en la frontera del cambio, d’Alejandra Romero, amb 500 €. A banda d’això, el jurat va voler fer una menció especial, sense dotació econòmica, a una de les fotografies de la col·lecció Una mirada al Marroc, de Neus Rodríguez, de 16 anys. A la presentació dels vencedors, que va tenir lloc al Casal Solleric de Palma, hi van assistir la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago; el director d’IBJove, Joan Ferrà, i el director general de Cooperació, Antoni Servera.

CooperArt es convoca des de l’any 2004 ininterrompudament de manera bianual i premia les millors fotografies dels joves cooperants de les Balears. Enguany s’hi han presentat quinze col·leccions, cinc de les quals han estat finalistes: Joana Valls, Lluís Gené, Yago Soria, Alejandra Romero i Neus Rodríguez. Les fotografies finalistes seran publicades en un catàleg.

Lluís Gené Gil

Sóller, 1989. És arquitecte per la UPC

Durant els anys de carrera a Barcelona es va interessar per les diferents tècniques i materials de l’arquitectura bioclimàtica (terra, palla, canyes, etc.), pensant en una arquitectura més social, participativa i arrelada al territori. El 2011 va ser per primera vegada a Ndjoré, al Camerun. El contacte amb el poble africà i amb l’ONG es va mantenir al llarg dels anys fins al projecte final de carrera, que va ser precisament l’ampliació de l’escola pública de Ndjoré.

stats