Publicitat
Publicitat

ART

De Chirico i García Rodero exposaran a Palma

El CaixaFòrum presenta la seva nova programació 2017-2018

Sis projectes expositius ompliran d’art les sales del Gran Hotel de Palma en la programació de la nova temporada del CaixaFòrum 2017-2018.

La primera gran exposició que arribarà a Ciutat, el 23 de novembre, és Els déus del Prado, mostra organitzada conjuntament amb el Museu del Prado que es presenta per primera vegada i ofereix una àmplia mirada sobre la mitologia clàssica i la seva representació al llarg de la història de l’art a través de pintures, escultures i medalles que abasten un gran període que va des del segle I fins al XIX.

Una altra de les apostes de l’Obra Social la Caixa tindrà com a protagonista el pioner de la pintura metafísica. El món de Giorgio de Chirico és una retrospectiva del gran mestre italià a partir de més de 140 obres que subratllen la seva contribució fonamental a l’art del segle XX.

Dones de l’India

La fotografia documental tindrà un paper important a través del darrer treball de Cristina García Rodero. La fotògrafa ha viatjat a l’Índia per encàrrec de l’Obra Social de la Caixa per tal de documentar el paper de les dones a les comunitats rurals d’Anantapur. García Rodero fins ara havia publicat majoritàriament en blanc i negre, però aquest viatge a l’Índia permet redescobrir una fotografia en què el color és predominant. La mostra arribarà a Palma el 2018.

Un altre projecte expositiu de la nova programació del Gran Hotel és Les avantguardes històriques, construint nous mons, 1914-1945, que ofereix una relectura sobre les primeres dècades del segle XX a través d’una acuroda selecció d’obres de noms com ara el de Man Ray, Marcel Duchamp, Raoul Hausmann, Kurt Schwitters, André Masson, Valentina Kulagina, George Grosz, John Heartfield i Francis Picabia, entre molts d’altres.

També renovarà l’obra de l’espai permanent dedicat a Anglada Camarasa, que aquesta vegada explorarà els paisatges com a font d’inspiració de la seva obra.

La ciència arribarà al Gran Hotel amb la mostra Experiment any 2100, que pretén endinsar els visitants en l’aventura d’explorar, sempre des d’un punt de vista científic, com podria ser el nostre futur, una pregunta que es fan moltes persones.

La institució va aprofitar la presentació per fer balanç de la temporada passada, en la qual varen visitar el CaixaFòrum Palma més de 308.000 persones, un 4% més que l’any anterior. Majoritàriament va ser públic local, amb un 29% de visites d’estrangers.

Per a aquesta nova temporada, pretenen arribar a un públic més jove, és per això que organitzen una sèrie de trobades amb artistes novells com el músic David Carabén, els grafiters Boa Mistura i la il·lustradora Paula Bonet. També passaran per Palma Mario Gas, David Trueba, Elvira Lindo i Lluís Pasqual dins el cicle Universos literaris.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF