Publicitat
Publicitat

‘Cases diu Llach’, plat fort del Teatre de Petra

El pianista i compositor català Carles Cases hi actuarà el pròxim 26 d’abril

És, per molts, un dels plats forts de la programació primaveral del Teatre de Petra. El compositor català Carles Cases visita Mallorca per presentar el seu disc Cases diu Llach (2013), una selecció de peces instrumentals de Lluís Llach, del qual fou director musical i arranjador entre 1983 i 1990. El seu nom, doncs, forma part dels crèdits de discos com T’estimo (1984), Maremar (1985) i Geografia (1988). “Aquest espectacle -afirma Cases- ha estat una mena d’exercici de memòria i d’introspecció. He recopilat material que tocàvem en aquella època amb tot allò que record vivint des d’un racó de l’escenari. A més de cançons d’aquells treballs, toquem algunes peces més antigues però que formaven part del repertori de tota aquella època, com Vaixell de Grècia i Que tinguem sort, entre d’altres”. Cases, que realitzà juntament amb Llach prop de vuit-cents concerts -incloent-hi aquella memorable actuació de juliol de 1985 al Camp Nou-, ha rebut, en tot moment, el suport del cantautor gironí. “A partir de treballar junts, començàrem una relació molt intensa amb la qual vaig aprendre molt de la música. N’hem parlat molt, d’aquest espectacle, i n’està molt content. Sempre em va esperonar molt, amb aquest projecte”, afirma Cases, el qual sempre ha tingut Llach com un dels seus principals referents musicals: “Jo ja era seguidor seu abans de tocar amb ell. Recordo que, el primer dia que treballàrem junts, ell em deia el títol d’una cançó i jo, tot seguit, la hi i tocava al piano. Me les sabia totes!”.

Durant el concert de presentació, de prop d’una vuitantena de minuts, Carles Cases interpretarà al piano -l’element predominant d’aquest espectacle- i de manera ininterrompuda un total de vint peces. Cases diu Llach ha estat interpretat tant en format orquestral com en sextet, però al Teatre de Petra s’interpretarà en el seu vessant més reduït: la de trio. Acompanyen el pianista català el guitarrista Jordi Farrés i el contrabaixista Miquel Àngel Cordero, que recentment visità l’illa per acompanyar Sílvia Pérez Cruz al concert que oferí a l’Auditòrium de Palma.

Compositor de BSO

A més de ser docent a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, Carles Cases és reconegut internacionalment per la seva tasca com a compositor de bandes sonores: dins del seu currículum figuren llargmetratges com Amic/Amat (1998), Besos para todos (2000), Darkness (2002), Camarón (2005), KM. 31 (2006) i A la deriva (2009). Estret col·laborador del director català Ventura Pons, ha intervingut a prop d’una quarantena de discs, a més d’haver dirigit artistes i grups com Georges Moustaki, Gossos, Maria del Mar Bonet i Marina Rossell, entre d’altres. El seu concert a Mallorca suposa una retrobada no només amb el llegat musical de Lluís Llach, sinó una oportunitat única de poder veure en directe una de les figures catalanes més rellevants del panorama clàssic.

Etiquetes