Publicitat
Publicitat

Bregovic, Arteta i Helbig, plats forts del Festival de Pollença

Joan Valent en presenta la seva darrera programació

El Festival de Pollença ja té noms propis. Joan Valent, el director artístic, presentà ahir la programació musical de la 53a edició, que començarà el 26 de juliol i oferirà set actuacions. L’espectacle inaugural serà La cançó de la terra, que inclou la participació de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i projeccions de l’obra de l’artista pollencí Joan Bennàssar. El músic balcànic Goran Bregovic i la seva “banda de bodes i funerals” posaran la cirereta al festival. Entremig, hauran passat per Pollença artistes com Miguel Poveda, Ainhoa Arteta i Sven Helbig, en la que serà la seva primera actuació a l’estat espanyol.

Festival multidisciplinari

En el tercer any com a director artístic, Valent torna a apostar per fer un festival multidisciplinari i el treu al carrer per enganxar el públic pollencí. Per això tornarà a incloure un cicle de cine i un altre de literari, que encara no estan tancats. El director sí que confirmà, però, que es projectarà la pel·lícula d’Álex de la Iglesia, Las brujas de Zugarramundi, per la qual el músic compongué la banda sonora, amb la presència del director. La música al carrer la farà la banda de metalls de Bregovic.

La presentació del festival quatre mesos abans que comenci és un fet a destacar. L’any passat, quan perillà la celebració, no se’n va saber el programa fins al juny. Enguany acaba el contracte de tres anys de Valent, tot i que és possible que repeteixi en la propera edició. El batle del municipi, Tomeu Cifre, manifestà ahir la seva voluntat de mantenir-ne la continuïtat. Per part seva, Valent també expressà aquesta voluntat, tot i que admeté que pot ser que no sigui possible. “Després d’haver perdut un Goya, puc acceptar el que sigui”, digué.

Malgrat tenir la programació musical tancada, és probable que s’hi afegeixin algunes actuacions a l’Auditori d’Alcúdia. Cifre anuncià que es treballa per la signatura d’un conveni de col·laboració en matèria de cultura amb el consistori veí.

El festival pollencí torna a comptar amb el suport econòmic de l’Institut d’Estudis Baleàrics, l’hotel Barceló Formentor, Caixa Colonya i l’Ajuntament. De totes maneres, encara s’hi poden afegir altres patrocinadors privats. La programació es podrà consultar al web www.festivalpollenca.com, que s’activarà properament.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF