Publicitat
Publicitat

El Bisbat prepara unes vint accions per a l’Any Llull

El Bisbat de Mallorca prepara una vintena d’accions per a l’Any Ramon Llull, que commemora el setè centenari de la mort d’un dels teòlegs i escriptors més destacats de l’edat mitjana. Ahir es va reunir la comissió diocesana que coordina els actes de l’església, que començaran el mes de novembre de l’any que ve.

Abans que no començàs la reunió, el bisbe de Mallorca, Xavier Salinas, va destacar que intentaran acostar la figura de Llull a la societat amb activitats com ara exposicions divulgatives als centres educatius i als pobles de Mallorca.

Oportunitat

Les activitats que prepara el Bisbat són eclesiàstiques, acadèmiques i culturals. A més, Salinas va dir que estaven oberts a coordinar-se amb les que preparassin altres institucions, com el Govern, el Consell de Mallorca i els ajuntaments. Segons el bisbe, l’Any Llull serà “una oportunitat” per donar a conèixer Mallorca més enllà d’allò que la converteix habitualment en una atracció turística. La commemoració seria, doncs, una manera de difondre l’illa a través de la seva història. “Volem que ens coneguin des de dins”, va afirmar Salinas.

D’entre les activitats, destaca un congrés internacional en què participaran entitats de països com els Estats Units, Itàlia i el Brasil, entre d’altres. Així mateix es dura a terme peregrinacions a la tomba del beat, conferències divulgatives de la vida i l’obra de Llull, visites de bisbes i personalitats a les seus lul·lianes, una exposició de còmics i una altra d’artistes contemporanis, un oratori amb lletra i música fetes expressament per a l’ocasió, etc.

En total, una vintena d’activitats que s’explicaran en una web feta expressament per a l’ocasió i en tota mena de materials didàctics.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF