MÚSICA
Cultura 19/01/2018

“Avui dia, si als 30 segons una cançó no t’agrada, la canvies”

El músic Steven Munar acaba de presentar el seu darrer disc, ‘Violet Koski’

Margalida Mateu
3 min
“Avui dia, si als 30 segons una cançó no t’agrada, la canvies”

PalmaEl músic mallorquí Steven Munar publica nou disc, Violet Koski (La Cúpula), dedicat a la seva padrina anglesa, que va morir fa dos anys a Seaford, Anglaterra. El treball inclou 14 cançons de pop cultivades amb arrels britàniques creació de Munar i acompanyat de The Miracle Band.

Steven Munar continua així la seva extensa trajectòria com a músic, durant la qual ha participat amb diferents formacions. Després de la dissolució de la seva antiga banda, The Tea Servants, l’any 2003, amb qui va editar 5 LP i va participar en els més prestigiosos festivals de l’Estat, com Fib 96 i 02, Bam 97, Festimad 97, Primavera Sound 03..., va iniciar la seva carrera en solitari. Fins ara, Munar du fets més de 800 concerts.

De mare anglesa, Munar va néixer a Mallorca, i a 25 anys, quan va acabar la carrera de magisteri a la UIB, va partir cap a Barcelona, on encara està establert. Va ser allà on, al cap de poc temps de ser-hi, “em van oferir treure el meu primer disc; el somni de la meva vida es feia realitat; fou amb el meu antic grup, The Tea Servants”. Seguidament, Munar es dedicà a la seva carrera en solitari. “Era el 2003 quan vaig començar a caminar sol en el món de la música. En aquest sentit, Mallorca va tenir un punt important, de retrobament, ja que el meu primer disc el vaig enregistrar aquí amb Xisco Vich de la Busqueda”, explica. L’any 2015 publicà un recopilatori amb Flor y Nata Records titulat 15 years of songs, un recull de 15 anys, entre el 2000 i el 2015, de cançons amb la seva banda. Ara sorpèn amb aquest nou treball disocgràfic, Violet Koski, que ha publicat junatment amb la banda que l’acompanya darrerament, The Miracle Band.

Segons el músic i vist ara en perspectiva, “els meus tres primers discos en solitari fan una mena de trilogia gens intencionada amb sons molt pop i influïts per temes com l’espiritualisme i l’amor, sempre present. Ja són molts d’anys fent cançons de tot tipus, d’amor i de desamor”, somriu Steven Munar. A partir del quart disc, “torn als sons més britànics dels inicis de la meva carrera”.

“La música que faig és per anar paint”, assenyala Munar, qui recorda amb nostàlgia que “quan era més jove i anava a comprar un disc de vinil, em posava la cara A del disc i l’escoltava mil vegades, i el mateix feia amb la cara B. Avui dia, però, sols amb trenta segons, si una cançó per YouTube no t’agrada, la canvies”, comenta. Així, “és molt difícil saber-ne la fórmula, però supòs que has de ser allà i fer moltes coses, que és el que procur”. No obstant això, Munar no es dedica sols a fer música, sinó que ho compagina amb classes d’anglès per a adults i infants. “És molt difícil dedicar-se exclusivament a la música, he estat temporades fent-ho i anant a tocar pertot, però ara mateix m’estim més seleccionar on vaig a tocar”.

‘The Miracle Boy’

A més a més, Munar és el protagonista del seu propi documental, The Miracle Boy, Steven Munar & The Tea Servants, dirigit per Nando Caballero i acabat d’estrenar. La peça audiovisual narra la història musical de Munar, inclòs el seguiment de l’any 2016 quan la banda puntera dels anys noranta The Tea Servants va tornar als escenaris amb motiu de la reedició d’un dels seus discos en format vinil. Així, el documental segueix els assajos de la banda, el concert de retorn a Barcelona. A més, hi apareixen personatges del món musical i crítics de l’escena enraonant sobre l’època i el músic mallorquí.

El documental de la Produktiva Films va ser estrenat al festival Inèdit de Barcelona l’octubre de 2017. Munar el va presentar a CineCiutat de Palma al mes de desembre i ha estat emès per la BTV de Barcelona i pròximament es presentarà a Matadero de Madrid. La televisió pública de les Illes Balears, IB3, també l’ha comprat, malgrat que encara no té data d’emissió.

stats